Kent går i graven – og tager på afskedsturné

Kent går i graven – og tager på afskedsturné

Det svenske band Kent har netop offentliggjort, at de stopper som band.

Den triste nyhed kom i to dele, først som en video der teaser med nyt og sidste album, og her til morgen som skriftligt statement fra bandet selv. 

Bandet har efter 26 år sammen valgt at 2016 bliver deres sidste år som aktivt band, og byder med egne ord ind til et spetakulært afskedsår der kommer til at rumme både et Greatest Hits-album, en afskedsturné samt et sidste album, der får titlen ''Då Nu Som För Alltid''. 

Kent skriver med egne ord:

''Vi har altid forsøgt at gå vores egne veje. Tak til alle jer der har kunnet lide vores musik. 
Tak til alle, der er kommet til vores koncerter fra de første spæde kaosfyldte shows på små klipper i de tågede halvfemsere, til de store scener. 
I har gjort det muligt for os at fortsætte. 
Vi er evigt taknemmelige for jeres støtte, jeres tålmodighed og jeres kærlighed.
At spille i dette band er den største, sjoveste og mest udfordrende nogen af os 4 af gjort i vores liv.
Det har altid været om udfordringer, gåsehud og om at få så meget sjov som muligt med på vejen. 
Vi ønsker denne gang at undersøge hvad der sker, hvis vi gør alt dette for sidste gang. Hvad er det for nogle følelser, som vi så kan få udtrykt? 
For alt handler om følelser.
Vi er meget tilfredse med følelsen denne gang. 

Dette er ikke afslutningen, fordi vi keder os sammen eller fordi vi ikke har nogle ambitioner længere. Dette er enden på det bedste af alle gårsdagens og morgendagens festligheder, og det har en afsked i sig af sig selv. 

Vi ser meget frem til at se jer alle en sidste gang på turnéen til efteråret. Det bliver fantastisk. Desuden tror alle at vi bør spille noget fra hver plade, så det vil blive godt at få gjort det. Vi er en familie, og for familien gør vi alt. 
Vi fire kommer til at være Kent. 
Dengang som nu og for evigt."

Kent blev dannet tilbage i 1990 i Eskilstuna i Sverige og har udgivet 11 studiealbums. De først under navnet Jones & Giftet, senere Havsänglär for tilsidst at blive til Kent. Deres selvbetitlede debutalbum udkom i 1995, men gennembruddet kom først i 1996 med førstesinglen ''Kräm (Så nära får ingen gå)'' fra albummet ''Verkligen''. Efter det 3. album'' Isola'', der også blev udgivet i en engelsksproget version, forsøgte Kent at opnå en international karriere, men fejlede. I stedet slog de igennem i hele Skandinavien med hittet''Musik Non Stop'' fra albummet Hagnesta Hill. 

Kent gæster både Aarhus og København på deres afskedturné med en koncert i Ceres Arena den 25. november, samt en koncert i Forum Københaven den 26. november. 

Billetsalget begynder på lørdag den 19. marts klokken 12 via GAFFA Live

Se afskedsvideoen ''Då Som Nu För Alltid'' herunder, hvor flere karakterer fra bandets tidligere musikvideoer går igen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA