Christopher afslører albumtitel og udgivelsesdato

Christopher afslører albumtitel og udgivelsesdato

Christopher har netop offentliggjort, at han udgiver sit tredje album, "Closer", den 15. april. Om albummet udtaler han: 

– Det, man hører på "Closer", er mine historier. Det er her, jeg er nu. De nye sange er fulde af mod på livet, og det er sange, som er vigtige for mig. Albummets titel, "Closer", hænger sammen med den udvikling, jeg har været igennem. Jeg er kommet tættere på mig selv og tættere på, hvor jeg gerne vil hen med min musik. Closer er den ærligste og mest personlige plade, jeg endnu har lavet, og teksterne vil give lytterne mulighed for at komme helt tæt på mig.

Om albummet har Christopher tidligere udtalt følgende til GAFFA:

– Det kommer til at indeholde lidt af hvert, både nogle urban-ting, nogle sange, hvor det kun er mig og en guitar og noget tropical house, men jeg føler mig meget hjemme på det hele. Der er en rød tråd, og det er mig. I øvrigt medvirker norske Matoma også på et nummer.

Mange af de nye sange begyndte som idéer på den akustiske guitar hjemme i stuen. Andre er resultatet af intensivt arbejde i Danmark, Sverige og USA. Christopher er denne gang rejst ud for at møde musikken og udfordre sig selv ved at samarbejde med forskellige producere og sangskrivere.

Vi har allerede hørt et resultat af mødet med de nye musikalske samarbejdspartnere. Hitsangen "Limousine" blev til sammen med sangskriveren Clarence Coffee Jr., der før har arbejdet med blandt andre Rihanna og Maroon 5.

Ved siden af de nye impulser holder Christopher fast i en kerne af musikalske samarbejdspartnere. Brandon Beal er igen involveret. Deres fælles single "Twerk It Like Miley" har for nylig rundet 100 millioner afspilninger på Youtube, og på "Closer" deler de mikrofonen på "Don't Let The Door Hit Ya".

Kernen på produktionsholdet udgøres af Frederik og Fridolin Nordsø (også kendt fra The William Blakes og The Mountains), der også spillede en central rolle på forgængeren "Told You So". Det var et par sange fra det partnerskab, der gav Christopher det endelige gennembrud i 2014 og ændrede hans status fra lovende til etableret. Sangene "Crazy" og "Mama" var blandt årets mest populære, og albummet toppede Spotifys danske streaming-hitliste i mere end 50 dage efter udgivelsen.

Gennembruddet blev cementeret, da Christopher modtog priserne for Bedste Album, Publikumsprisen og Bedste Club Track ved Danish Music Awards 2014. 450.000 følger ham nu på Instragram, og en kvart million følger hans Facebook-opdateringer.

Næste store begivenhed i Christophers karriere er udgivelsen af "Closer", og albummet har allerede født to hitsingler: "Tulips", der var et af de største danske hits i 2015 og har flere end 11 millioner streams på Spotify, og "Limousine", et samarbejde mellem Christopher og den norske rap-duo Madcon. Et nummer, der for nylig lå nummer 1 i Kina – læs mere om Christophers succes i Kina her.

Christopher debuterede i 2012 med albummet "Colours". Hans andet album "Told You So" fra 2014 fik fire stjerner af GAFFAs Nanna Jenner Jensen, der blandt andet skrev:

"Trods lidt lettere intetsigende numre hist og her holdes niveauet højt pladen igennem. Det lyder godt, selvom numrene nogle gange peger i lidt for forskellige retninger. Eksempelvis på nummeret 'High On Life', der lugter rigtig meget af 'Save the World Tonight' med Swedish House Mafia. Christopher har helt sikkert taget det første og dybe spadestik mod at finde sit eget musikalske ståsted. Han er rigtig godt på vej, men han er der ikke helt endnu." Læs hele anmeldelsen her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA