Nyhed

Officielt: Keith Emerson begik selvmord

Den lokale retsmediciner har offentliggjort den officielle dødsårsag

Den lokale retsmediciner i Los Angeles har netop offentliggjort, at keyboardspilleren Keith Emerson, der gik bort i fredags den 11. marts, tog sit eget liv ved at skyde sig selv i hovedet. Det kom også frem, at han led af en hjertesygdom og depression, skriver USA Today.

Tidligere i denne uge udtalte Emersons kæreste, at han begik selvmord, fordi han var bekymret over sin evne til at spille live. Da politiet fandt ham i hans hjem i Californien i fredags, blev det også klassificeret som selvmord.

Bandkammerat Carl Palmer tilføjer: "Det berører mig dybt at høre, at min gode ven og bror i musikken, Keith Emerson, er død. Keith var en blid sjæl, hvis lærlighed for musik og passion for optræden som keyboardspiller vil forblive urørt i mange år endnu. Han var en pioner og innovator, hvis musikalske geni rørte os alle i verden af rock, klassisk og jazz. Jeg vil altid huske hans varme smil, gode humor, overbevisende scenetæft, og hans dedikation til hans musikalske håndværk. Jeg er heldig over at have kendt ham og at have skabt den musik, vi skabte sammen. Hvil i fred, Keith".


Emerson blev født den 2. november 1944, og spillede i Keith Emerson Trio, John Brown's Bodies, The T-Bones, The V.I.P.'s og PP Arnolds backing-band, The Nice, før han dannede supergruppen Emerson, Lake & Palmer i 1970 med sanger og guitarist Greg Lake og trommeslager Carl Palmer.

De udgav "Emerson, Lake & Palmer", "Tarkus", "Triology", "Brain Salad Surgery", "Works Volume 1 and 2" og "Love Beach" fra deres dannelse til 1978, samt live-albummet "Pictures At An Exhibition".

Bandet gik i opløsning i 1979, men blev gendannet i 1991 og udgav "Black Moon" i 1992 og "In The Hot Seat" i 1994. Emerson havde også en succesrig solokarriere og arbejdede på en lang række film-soundtrack.


ANNONCE