Nyhed

Grøn Koncert klar med første navn

D-A-D spiller et af to ikoniske album i sin helhed

Et af Danmarks mest elskede rockorkestre gør comeback på Grøn Koncert efter seks års pause. Denne gang kan publikum glæde sig til at høre et legendarisk D-A-D-album i sin fulde længde – enten No Fuel Left For The Pilgrims eller Riskin' It All, alt afhængig af, hvilken koncert man ser. Begge koncerter bliver spækket med ikonisk scenografi.

"Vi overgår os selv i år!"

Sådan lyder meldingen fra Jesper Binzer, der til sommer vil underholde Grøn Koncert-publikummet i otte danske byer sammen med resten af D-A-D. Det er seks år siden, bandet sidst var med rundt på koncertturnéen, og denne gang har bandet forberedt et ekstraordinært koncept for koncerterne.


Som noget helt særligt vil D-A-D i år nemlig spille én af to ganske forskellige koncerter, og ingen blandt publikum vil vide, hvilken koncert, de kommer til at opleve.

Albumkoncerter med den originale scenografi

Den ene koncert er bygget op omkring gennembrudsalbummet No Fuel Left For The Pilgrims fra 1989, som rummer klassiske numre som Jihad, Sleeping My Day Away og Girl Nation.


Den anden tager udgangspunkt i albummet, der udkom to år senere, Riskin' It All, hvorpå man finder evergreens som Bad Craziness, Grow Or Pay og Laugh 'N' A ½.

"Vi har fundet al den gamle scenografi, der har overlevet, og desuden bygget masser af nye, store ting. Så de to koncerter er totalt forskellige fra hinanden – både musikalsk og i forhold til sceneudsmykningen – derudover fyrer vi et par ekstranumre af," fortæller Binzer.

I oktober spillede D-A-D albummet Riskin' it All i sin helhed i forbindelse med Jyske Bank Boxens fem års fødselsdag. Her uddelte GAFFAs anmelder Martin Nielsen fem stjerner og konkluderede:


"Og lige så hurtigt som det starter, slutter det, og jeg står uden hørelse på mit venstre og en hjerne fuld af indtryk. Energien var sublim, stemningen var berusende, D-A-D fyldte podiet helt ud, og de formåede at gøre den store sal lille. Det lykkedes dem i den grad at forene de flere tusinde gæster i Jyske Bank Boxen. Uden tvivl den vildeste fem års fødselsdag, jeg nogensinde har oplevet. Tak for en vild aften, Herning!" Læs hele anmeldelsen her.

Historik over flere årtier

Senior Brand Manager hos Tuborg, Christian Sveigaard, udtrykker stor begejstring for årets første navn:


"Ligesom D-A-D har vi hos Tuborg en historik med Grøn Koncert, der strækker sig over flere årtier. D-A-D er jo Danmarks måske største og mest erfarne liveband, så det er en fornøjelse endnu engang at kunne sende dem rundt til otte byer, hvor de vil levere deres altid fantastiske shows."  

Hos Muskelsvindfonden er der også masser af glæde at spore, og indsamlingschef Theis Petersen udtaler:

"Grøn Koncert handler frem for alt om kombinationen af det festlige og mangfoldige møde, og hvis noget band formår at omfavne den fantastiske fest som kan få alle typer af koncertgængere med om bord – så er det helt klart D-A-D."


I år starter turnéen den 21. juli i Kolding og slutter den 31. juli i København, og traditionen tro runder den grønne karavane otte danske byer. De øvrige syv navne offentliggøres løbende hen over foråret.

Turnéplan 21/7: Kolding 22/7: Randers 23/7: Aarhus 24/7: Aalborg 28/7: Esbjerg 29/7: Odense 30/7: Næstved 31/7: København

 


 

ANNONCE