Nyhed

Drik en øl, lyt gratis til Teitur og hjælp syriske flygtningebørn

I samarbejde med bryggeriet Mikkeller og WarPigs giver den færøske sanger gratiskoncert på WarPigs – hele overskuddet går til børnevenlige steder i Libanon.

I morgen fredag den 18. marts åbner WarPigs i Kødbyen, i samarbejde med bryggeriet Mikkeller, dørene op for et støttevent, hvor hele overskuddet går til Dansk Flygtningehjælp og organisationens arbejde med syriske flygtningebørn i Libanon.

Ved eventet vil den færøske sanger og sangskriver Teitur give koncert, som du kan opleve helt gratis. Du støtter det gode formål ved at købe øllen HELP, som desuden bliver lanceret samme dag på samtlige landets Mikkeller-barer. Så drik en øl, lyt til Teitur og støt en god sag.

Ideen for dette event opstod, efter at Aftonbladet trykte en fotoserie af den svenske fotograf Magnus Wennmann med hjerteskærende billeder af sovende, forkomne flygtningebørn uden en seng, et tag over hovedet, et hjemland og i nogle tilfælde uden forældre.


"Det var slet ikke til at bære. Vi kan debattere flygtningeproblematikken nok så meget, men når man ser disse billeder, bliver det så soleklart, hvad essensen er, og kontrasten til vores egne børn og liv bliver enorm," fortæller Mikkel Borg Bjergsø, som er den ene grundlægger af Mikkeller -bryggeriet.

Mikkeller bryggeriet tog derfor kontakt til Dansk Flygtningehjælp for at undersøge, hvordan de netop kunne hjælpe disse udsatte flygtningebørn med det Mikkeller bryghuset kender bedst til – øl.

Dette resulterede i udarbejdelsen af øllen HELP og en aftale om at støtte Dansk Flygtningehjælps arbejde med børnevenlige steder i Libanon. Hele overskuddet fra salget af øllen HELP går til Dansk Flygtningehjælps arbejde med disse børnevenlige steder.


Disse børnevenlige steder er lokaliseret fem steder i Libanon med det formål at give syriske flygtningebørn muligheden for at lege, få nye venner, modtage undervisning og dermed give børnene mulighed for at glemme de kummerlige forhold, de lever under, samt de forfærdelige oplevelser de har gået igennem.

Kathrine Smith, som er projektleder i Dansk Flygtningehjælp, siger følgende om de børnevenlig steder og om samarbejdet med Mikkeller:

"De syriske børn er på voldsom vis rykket ud af deres dagligdag, og mange har oplevet krigen helt tæt på. De børnevenlige steder giver børnene et pusterum, hvor de, i trygge omgivelser, kan få lov til at være børn og lege – uden 'voksne' bekymringer. Det gør en verden til forskel for børnene. Dansk Flygtningehjælp er dybt taknemmelig for den opbakning, vi får fra Mikkeller. Uden den form for støtte kunne vi ikke hjælpe så mange børn og voksne, der er tvunget på flugt, som vi gør i dag,"


Øllen HELP vil blive distribueret og solgt verden over, og det er bryghusets plan at brygge øllen på ny hvert år, så støtten er vedvarende.

Eventet finder sted på WarPigs i Købehavn fredag den 18. marts. Dørene åbner klokken 19.30.

Lyt til et af Teiturs mest velkendte numre, "Josephine", her:

ANNONCE