Prince skriver sin egen biografi

Prince skriver sin egen biografi

Den altid aktive Prince er i gang med at skrive sin egen biografi. Hans forlæggere Spiegel & Grau beskriver den som "en ukonventionel og poetisk rejse gennem hans liv og kreative arbejde." Det skriver Rolling Stone.

Den endnu ubetitlede biografi er sat til at lande i handlen i efteråret 2017, og Prince vil i sine egne ord fortælle om sit familieliv, "mennesker, steder og idéer, der satte ild til hans fantasi" samt inspirationen bag mange af hans klassiske sange.

"Prince er en kæmpe i den globale kultur, og hans musik har været soundtracket for ufatteligt mange mennekser - inklusiv mig selv - og mere end en generation; hans kreative geni har lagt landskab til vores liv," fortæller Chris Jackson, chefredaktør hos Spiegel & Grau, i en pressemeddelelse. "Millioner af ord er blevet skrevet om Prince - bøger og artikler, essays og kritik - men vi er begejstrede for at udgive Princes stærke refleksioner over sit eget liv i hans egen lysende, levende, vittige og poetiske stemme."

Det er endnu ikke klart, hvilke kapitler af Princes mytologi, som den "ukonventionelle" biografi vil fokusere på, men det skorter ikke på dragende emner - lige fra hans rejse mod berømmelsen tinder i Minneapolis–Saint Paul (beskrevet i den delvis fiktive "Purple Rain", hans mange muser og hans meget offentlige problemer med Warner Bros., der resulterede i et halvt årti under navnet "the Artist Formerly Known as Prince". 

Prince har netop overstået en række intime optrædener, Piano & A Microphone, hvor han har delt personlige historier fra sit liv, så måske det har vækket lysten til at også at skrive dem ned.

I julen sidste år overraskede han ved at udgive sit 36. album, "HITNRUN Phase 2", uden videre varsel. GAFFAs musikanmelder Michael José Gonazalez kvitterede med fem stjerner under overskriften: "Prøv selv at sidde stille, mens du lytter til denne her." Læs anmeldelsen her. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA