Lukas Graham er nummer 3 i USA

Lukas Graham er nummer 3 i USA

Det går kun en vej for Lukas Graham for tiden, og det er opad. I denne uge er deres megahit "7 Years" rykket op fra en femte- til en tredjeplads på den officielle amerikanske singlehitliste, Billboard Hot 100. Det har Billboard netop offentliggjort i en video, som du kan se nedenfor. Listen toppes igen i denne uge af Rihanna featuring Drake med "Work", og nummer to er Justin Bieber og "Love Yourself".

Allerede i sidste uge overhalede Lukas Graham Aqua, der nåede en syvendeplads med "Barbie Girl" i 1997, og vi skal faktisk helt tilbage til 1962 for at finde en bedre rent dansk placering på hitlisten, nemlig Jørgen Ingmann og hans fortolkning af The Shadows' "Apache", der nåede en andenplads på listen.

Læs artiklen "Syv danske navne, der har ligget i amerikansk top 20".

Herudover ligger "7 Years" stadig nummer 1 på den officielle australske singlehitliste, hvor "7 Years" nu har ligget nummer 1 i fem uger. I denne uge måtte sangen dog vige førstepladsen på Englands Official Charts, hvor den havde ligget nummer 1 i fem uger, til fordel for Mike Posners "I Took a Pill in Ibiza", og "7 Years" er i denne uge nummer 2 i England – dog med beskedne 261 salgsenheder op til nummer 1, den korteste afstand mellem nummer 1 og 2 siden 2007.

Tilbage i februar blev "7 Years" den første danske sang til at runde 100 millioner streams på musiktjenesten Spotify, og tidligere på månedens rundede den 200 millioner afspilninger på Spotify.

Fredag den 1. april udkommer Lukas Grahams seneste album "Lukas Graham" i en international version. Foruden festivalkoncerter på NorthSide i Aarhus og Tinderbox i Odense afholder Lukas Graham to store danske koncerter ved Mølleparken i Ålborg og Østerbro Stadion i København til juni. Læs mere her.

Se ugens amerikanske top 10 i denne video:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA