Vinylanmeldelse 6: Indhentet af fortiden (og masser af kokain)

Vinylanmeldelse 6: Indhentet af fortiden (og masser af kokain)

Richie Finestras skillevæg i næsen må være tæt på kollaps som følge af den ikke ligefrem uanselige mængde snitter, han snøfter i sig. Og det er ikke ligefrem blevet bedre siden sidst, hvor Devon besluttede sig for, at nu var det nok – og skred fra mand og børn. Og hvad gør man så? Daddys little helper hedder i pladeselskabschefens verden "mer' sne!" Skyllet ned med sprut i litervis, selvfølgelig.

Sammen med Devon får vi besøgt legendariske Chelsea Hotel i New York (hvis ikke du ved hvorfor, det er legendarisk, foreslår jeg, du får læst op på din rock og rul-historie), hvor den står på kunst, kreativitet og Birgitte Hjort Sørensen.

På American Century sker der ting og sager, da Richies gamle flamme, Andrea Zito, er hyret ind til at modernisere og effektivisere – og hun ligger ikke på den lade side. Selv forsøger vores coke-maniske hovedperson sig med en gang klodset knalderi med receptionisten, men det er en velkendt sag, at for meget blow ikke ligefrem gavner viriliteten, så Finestra kommer ikke ligefrem til at fremstå mindre ynkelig i løbet af afsnittet.

Salig David Bowie anno Ziggy Stardust dukker også op (selvom det eneste Bowie-agtige ved Noah Beans fremstilling af legenden er tøjet), det samme gør Buddy Hollys spøgelse, mens vi kun får lov at høre Iggy Pop gennem væggen på et spillested, hvor Richie overfalder Andy Warhol udenfor. Men bare rolig, det er ikke engang der, han når bunden.

Sjette afsnit af "Vinyl" er afsindigt velskrevet, og rammerne for episodens fortælling er formidabelt opstillet. Kynikere vil påstå, at det er set før, og de har ret. Det ændrer imidlertid ikke på, at det er forbandet medrivende. Nu må vi bare gerne se lidt andet end en højtråbende Bobby Cannavale med stirrende blik. Men der peges også i retningen af en sådan udvikling. Vi er tilbage på de fem stjerner. 

"Vinyl" kan ses på HBO Nordic, nyt afsnit hver mandag


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA