Sjælden Beatles-lp solgt for 733.000 kroner

Sjælden Beatles-lp solgt for 733.000 kroner

En sjælden The Beatles-lp er fundet på loftet hos keyboard-spilleren Les Maguire fra den britiske gruppe Gerry and the Pacemakers. Lp'en er nu blevet solgt på en britisk auktion for den nette sum af 733.000 danske kroner, skriver BBC.

Pladen fra 1962 er en acetatplade med Beatles-numrene "Till There Was You" og "Hello Little Girl" og var den første Beatles plade, der blev støbt – nogensinde. Pladen fungerede derfor som en slags testplade.

At denne plade netop var den første producerede The Beatles-plade kan også ses på pladens udsmykning. Da pladen er en testplade, er den ikke dekoreret med et mærkat, men er derimod "udsmykket" med the Beatles' manager Brian Epsteins håndskrift.

Heldigvis for Epstein var dette blot en testplade. Epstein har nemlig lavet flere stavefejl på pladen. På den står der, at den indeholder nummeret "Til There Was You", hvor "till" dermed er stavet forkert. Samtidigt er det beskrevet, at dette nummer er et nummer af "Paul McCartney & The Beatles". Derudover har han skrevet "Hullo Little Girl" i stedet for "Hello Little Girl" – dette nummer var modsat "Til There Was You" beskrevet til at være et nummer af "John Lennon & The Beatles".

The Beatles-produceren George Martin, som gik bort tidligere i denne måned, modtog efter indspilningen netop denne testplade hos pladeselskabet EMI. Efter at have lyttet pladen igennem returnerede Martin pladen til Epstein, som i 1963 gav pladen videre til Gerry and the Pacemaker-medlemmet Les Maguire. Maquire har siden da har besiddet pladen, som har været indpakket i papir og hengemt på et loft, indtil for nylig, hvor pladen altså blev solgt på auktion for 733.000 kroner.

Lyt til nummeret "Till There Was You", som var netop ét af de to numre fra den netop solgte Beatles-testplade:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA