Musik i Lejet sætter fem nye navne på plakaten

Musik i Lejet sætter fem nye navne på plakaten

Den nordsjællandske musikfestival Musik i Lejet byder fem nye kunstnere velkommen til Tisvildeleje. Niki & The Dove, Chinah, Turboweekend, Bisse og Saveus kommer til at optræde i sommersolen ved sommerfestivalen, som finder sted mellem den 21.-23. juni.

Niki & The Dove:

Den svenske electropoptrio kommer til Danmark. Med sig i bagagen har bandet et helt nyt album, som udkommer i april. Gruppen er kendt for sangerinden Malin Dahlströms unikke vokal. En stemme, som fik de rosende ord frem hos GAFFAs anmelder. Da bandet spillede på Store Vega i København, skrev GAFFAs anmelder følgende ord om den svenske sangerinde:

"Hendes vokal er enormt stærk og kraftfuld – helt klart det vigtigste element i lydbilledet. Hendes tone har en karakteristisk mørk kerne omkranset af små knæk og halslyde, som gør hver tone detaljerig og interessant."

Elektropopgruppen blev dannet i år 2010 og bragede igennem lydmuren med hits som "DJ Ease My Mind" og "The Drummer" i 2012.

Turboweekend

Silas Bjerregaard og co. får øllene til at skumme over, når de gæster sommerfestivallen. Bandet er kendt for hits sam "On My Side" og "Trouble Is" Det danske rockband har eksisteret siden 2012 og har udgivet fire studiealbum, hvoraf bandets seneste udspil er det femstjernesanmeldte album "Share My Thunder"

Rockdrengene indtog Musikkens Hus i Aalborg med en firestjernes koncertanmeldelse efterfulgt af ordene:

"Turboweekends 'Alternative Pop 'n' Roll', som deres egen genrebeskrivelse lyder, var en fornøjelse at lytte til i samspillet med de fine toner fra strygerkvartetten, og en frostklar aften i det nordlige Jylland blev pludselige dejlig varm i deres selskab."

Bandet har været på en miniturné rundt i Danmark, hvor de har spillet i storbyerne København, Århus, Odense og Ålborg. Til sommer er rocktrekløveret klar til at indtage det danske festivallandskab, hvor bandet blandt andet gæster Musik i Lejet.

Chinah

GAFFA har spået dem til at blive store i løbet af år 2016. Navnet er Chinah. Selvom den elektroniske popgruppe kun har udgivet den femstjernesanmeldte ep "Once the Lights Are On" i februar, har den københavnske trio gjort sig bemærket på den internationale musikscene. Ud over en omtale i BBC samt Stereogum har bandet begejstreret Ja Ja Ja i London, Berlin og Hamborg, samt by:Larm i Oslo. I guiden " De bliver store i år 2016- Danmark" skrev GAFFA følgende ord om bandet:

"Københavner-trioen Chinah gør sig i elektronisk pop, med et touch af den sofistikerede r&b-lyd." 

Bisse

Bisse alias Thorbjørn Radisch rammer musik i lejet med sin ufiltreret ærlighed pakket ind i elektroniske poptoner. Med sig har han sit nye album "Happy Meal", der udkom den første marts. Bisse er kendt for at være sangskriver for danske folk-rockgruppe Spillemændene, men har også sit eget soloprojekt kørende. Bisse agerede support for sangerinden Kira Skov, hvor GAFFAs anmelder i forbindelse med en firstjernes anmeldelse skrev følgende ord:

"Et stort og meget særegent talent, som vi forhåbentlig kommer til at høre meget til."

Bisse er er kendt for sangene "Shotgun for dig" og "Umage". Med sine samfundskritiske tekster er Bisse klar til at indtage Musik i Lejet til sommer.

Saveus

Danske Saveus aka. Martin Hedegaard bragede igennem på P3 Guld, hvor han debuterede med sangen "Levitate Me". Den tidligere X Factor-vinder har startet sit eget projekt Saveus. I december måned var Saveus på showcase-turné rundt i det danske land, hvor han præsenterede Danmark for sin nye musik. I forbindelse med koncerten ved Jazzhouse i København gav GAFFAs anmelder Saveus følgende ord med på vejen i en firstjernes anmeldelse:  

"Martin Hedegaard beviser med sin selvsikre udstråling og med sin fuldt pålidelige vokal, at han har begravet den 15-årige X Factor-dreng og er kommet op til jordoverfladen som en fuldvoksen mand, der har et budskab, han vil fortælle og et stykke arbejde, han er stolt af."

Musik i Lejet løber af stablen 21.-23. juli 2016 

Festivalen har allerede offentliggjort: SG Lewis (UK), Sivas, Blaue Blume, Phlake, Roosevelt (DE) og LISS 

Billetter: 345 kr. 

Billetter kan købes via GAFFA.dk/festivalguide

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA