Nyhed

Manic Street Preachers: Vi var der først – for 15 år siden

Det walisiske rockband reagerer på, at The Rolling Stones-koncerten i Cuba bliver betegnet som en 'historisk begivenhed'

Walisiske Manic Street Preachers har påpeget unøjagtigheden i, at The Rolling Stones hævder at have vundet nyt terræn ved at have spillet i Cuba denne weekend. De var der nemlig først – for 15 år siden. Det skriver NME.

The Rolling Stones-koncerten er blevet betegnet som en "historisk begivenhed", og det har fået Manic Street Preachers til at reagere på Twitter, at de altså var der først: "Havde den mærkeligste drøm i nat – jeg spillede en gratis koncert i Havana, Cuba, på Karl Marx Teatret for 15 år siden!!!" 

I dokumentaren "No Manifesto: A Film About Manic Street Preachers", som blev vist i Cinemateket tidligere på måneden, fortæller bandet selv, deres fans og venner om bandets historie i med- og modgang. En pointe, der går igen i dokumentaren, er, at The Manic Street Preachers måske ikke har fået den anerkendelse, som særlig deres dedikerede fanbase føler, at de fortjener. Det inticament, at bandet endnu en gang har unddraget sig historiens vingesus, kan man måske godt fornemme ligger bag udmeldingen på de sociale medier.


Det er heller ikke mere end 15 år siden, at The Rolling Stones' musik stadig var forbudt i Cuba. Vestlig musik var i årtier bandlyst for at være kulturelt undergravende. Da forbudet blev hævet i 2001, var Manic Street Preachers det første vestlige band til at besøge øen. Deres koncert blev sågar overværet af Fidel Castro, og begivenheden er blevet foreviget på dvd'en "Louder Than War". 

I 2005 fulgte det amerikanske rockband Audioslave, bestående af medlemmer fra Rage Against the Machine og Soundgardens Chris Cornell, trop og spillede en gratis koncert på La Tribuna Antiimperialista José Martí.

Manic Street Preachers giver koncert i Store Vega lørdag den 23. april, hvor bandet fejrer 20 års-jubilæet for deres fjerde album "Everything Must Go". De spiller hele albummet samt et sæt med mere sjældne og kuriøse hits fra deres bagkatalog og helt nye sange. Der er stadig få billetter tilbage, og de kan skaffes via GAFFA Live


 

 

Se The Manic Street Preachers spille "Ocean Spray" fra albummet "Know Your Enemy" i Havana, 2001:

ANNONCE