Shaka Loveless inviterer Rasmus Walter med på Grøn Koncert

Shaka Loveless inviterer Rasmus Walter med på Grøn Koncert

To af Danmarks mest populære sangere kan opleves på samme scene, når Shaka Loveless og Rasmus Walter til sommer rejser rundt som en del af dette års Grøn Koncert-lineup.

Shaka Loveless og Rasmus Walter kender hinanden rigtig godt fra deres tidligere samarbejde, og de lover otte koncerter med fuldkomment fokus på musikken og kontakten til publikum.

Det er Shaka Loveless, der har inviteret Rasmus Walter med om bord på den grønne karavane. "Rasmus er en af de få rigtig stærke stemmer, vi har herhjemme – både i forhold til hans sangskrivning og i helt konkret forstand. Han har ligesom mig selv taget hele vejen fra de små spillesteder til festivalscenerne, og han har en dejlig ukrukket tilgang til det hele," forklarer han.

Da Loveless henvendte sig, var Walter ikke i tvivl. Det er nemlig ikke første gang, de to musikere har samarbejdet – Walter medvirker på nummeret "Til vi ligger", der er titelnummeret på Loveless' tredje album, der udkom i september sidste år til fem stjerner i GAFFA.

"Jeg havde i rigtig lang tid gerne villet lave noget sammen med Shaka, så da han spurgte mig, om jeg havde lyst til at medvirke på hans seneste plade, sagde jeg uden at tøve pænt ja tak. Jeg synes, vi har mange musikalske ligheder og forskelligheder, som klæder hinanden rigtig godt. Nu får vi så chancen for at tage vores samarbejde ud af studiet og op på scenen, hvor vi begge kommer til at være i vores rette element – nemlig dér, hvor musikken får lov at leve", fortæller Walter. 

Ingen af de to musikere tør være alt for konkrete i forhold til, hvad der kommer til at ske på scenen, men Loveless er ikke i tvivl om, hvor fokus skal være: "Vi kommer begge fra en baggrund, hvor man måtte stå i et øvelokale i flere måneder, før man fik lov at spille sit første job, og vi har begge valgt, at det stadig er dér, fokus skal være – også i vores liveshows. Det handler om de gode sange, et godt band og kontakten til publikum. Ingen genveje," fortæller han og uddyber:

"Folk kommer ikke til at se os skifte tøj tusind gange eller blive hejst op og ned i stilladser under koncerten. Vi er der for at spille vores bedste sange, give den gas og give publikum en fest! Så både bandet, Rasmus og jeg møder op i 100% topform og kommer til at give alt, hvad vi har ved hver eneste af de otte grønne koncerter."

I år starter turnéen den 21. juli i Kolding og slutter den 31. juli i København, og traditionen tro runder den grønne karavane otte danske byer. De øvrige syv navne offentliggøres løbende hen over foråret.

Turnéplan 21/7: Kolding 22/7: Randers 23/7: Aarhus 24/7: Aalborg 28/7: Esbjerg 29/7: Odense 30/7: Næstved 31/7: København


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA