Anmelderroste Melody Gardot gæster Danmark til sommer

Anmelderroste Melody Gardot gæster Danmark til sommer

Den elegante amerikanske jazz-sangerinde og sangskriver Melody Gardot vender tilbage til Danmark til sommer, hvor hun vil optræde i Tivolis Koncertsal torsdag den 7. juli. 

Melody Gardots nære forhold til musikken udsprang af en tragedie. Som 19-årig var hun involveret i en alvorlig trafikulykke, og mens hun efterfølgende var indlagt, var en af hendes største trøst musikken – at lytte til sangerinder som Joni Mitchell og Eva Cassidy.

Som 23-årig tog hun selv springet ud i musikken, da hun debuterede med "Worrisome Heart". Albummet vakte hurtigt stor opmærksomhed og fik gode anmeldelser, og året efter blev det genudgivet via det prestigefyldte jazzselskab, Verve Records.

Det internationale gennembrud kom i 2009 med albummet "My One and Only Thrill", der talte hittet "Baby I'm a Fool", og som solgte dobbelt platin i Frankrig og Sverige. Gardot blev fremhævet som arvtager til Norah Jones og Amy Winehouse, og hun har efterhånden opbygget sig et stort følge i kraft af sine intense koncerter.

I november sidste år spillede den anmelderroste Gardot hele to koncerter herhjemme. Den ene af koncerterne foregik i Koncerthuset, København, og modtog hele seks stjerner af GAFFAs anmelder Ivan Rod. Han skrev: "Alt var som én ubesværet kraftpræstation. Alle på scenen som ét organisk hele. Og nok så væsentligt: Alle var til stede, og alle nød deres tilstedeværelse." Læs hele anmeldelsen her.

Gardots seneste albumudspil, "Currency of Man", modtog ligeledes seks stjerner, hvor GAFFAs anmelder konkluderede: "Currency of Man kan for Melody Gardot blive, hvad Back to Black blev for Amy Winehouse."

Billetsalget starter fredag den 1. april, og billetter kan skaffes via Billetlugen.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA