Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter i april

Der er dømt metalfest, nostalgi og nye stjerner i april måned

Foråret har ramt Danmark. Forårsblomsterne titter op af jorden, mens aftenerne er blevet lysere. Men det er ikke kun blomsterne, der springer ud. April er måneden, hvor kunstnerne springer ud. Spot Festival er en festival spækket med nye stjernefrø, mens internationale forårsbebudere gæster Danmark med friske musiktoner.

Singer-songwriteren James Morrison fejrer for eksempel foråret med en koncert i Danmark. Soulkongen Charlie Bradley, The Minds of 99, Kasmirforsangeren Asger Techau samt Tindersticks afgiver koncert i anledning af et nyt album, mens Aarhus åbner op for metalfesten Royal Metal Fest.

Og for første gang gæster firserbandet Blancmange Danmark, mens countrysangerinderne fra Dixie Chicks rammer Danmark med deres countrytoner for anden gang. Sebastian spiller både nye og gamle toner fra sit omfangsrige bagkatalog.

Lad os se nærmere på de 11 essentielle koncerter i april. Men husk, at der stadig er mange, mange flere koncerter, så kig endelig i GAFFAs livekalender for mere inspiration her. 


Musikkens Miks (Få billetter), Musikkens Hus, Aalborg, den 1. april 

Der er lagt op til en helt særlig oplevelse, når Musikkens Hus i Aalborg åbner op for den tredje udgave af Musikkens Miks, hvor Simon Kvamm, Peter Sommer og stjerneskuddet Karl William får selskab af Aalborg Symfoniorkester. De tre herrer vil spille nogle af deres bedste sange, der til lejligheden er arrangeret for symfoniorkestret.


  

Sebastian, Musikhuset (Få billetter), Aarhus, den 5. april

Med en god blanding af nye og gamle sange indtager en af Danmarks mest betydningsfulde sangere og sangskrivere, Sebastian, Musikhuset i Aarhus. Han optræder solo med kun sin guitar og tilsætter også underfundige og humoristiske anekdoter.  Mon ikke også der kommer en sang eller to fra "Toppen af Poppen"?

 


Royal Metal Fest, VoxHall, Aarhus den 8. april til den 9. april


For niende gang runger Århus af tonstung metal, når Royal Metal Fest løber af stablen. Du kan blandt andet opleve Gespenst, Bæst og Marduk. Hvis det er tyngde, dine øregange savner, er det her den kan findes.




Blancmange, Koncerthuset, København, den 9. april

Det engelske synthpop-band Blancmange indtager Koncerthuset. Bandet blev dannet i firserne, hvor de blev kendt for hittet "Living on the Celling". Dog gik gruppen i opløsning i 1987, men vendte tilbage i 2011 efter 24 års fravær. Siden har de udgivet tre albums, hvoraf albummet "Commuter" blev udgivet i marts måned. Det er første gang, at gruppen giver koncert i Danmark.


Charles Bradley, Amager Bio (Få billetter), København, den 13. april


Den amerikanske soulsanger Charles Bradley rammer Danmark med sine r&b toner i april. Den 67-årige sanger udgiver sit nye album "Changes". I den anledning tager Charles Bradley på sin såkaldte "Change Tour 2016", hvor han kommer vidt omkring – fra L.A. til Finland. Sidst sangeren gæstede Danmark, var det Posten i Odense i 2013, der stod for skud. En koncert, som fik GAFFAs anmelder til at smide seks stjerner afsted samt følgende ord: "Charles Bradleys musikalske prædiken satte sig dybe spor i min musikalske bevidsthed, og et eller andet sted havde jeg ikke lyst til at forlade Posten, for virkeligheden ventede jo."


The Minds of 99, Nordkraft, Aalborg, den 14. april


Det københavnske band The Minds of 99 er på deres "Liber Tour" i forbindelse med udgivelsen af deres andet album "Liber" fra oktober 2015. Et album, som gav postpunk-bandet to priser. Udover GAFFA-Prisen for Årets Rockalbum vandt drengene "Årets Album" ved Steppeulven. The Minds of 99 gæstede Studenterhuset i Aalborg sidste år. Her beskriver anmelderen bandet med følgende ord: "Uanset deres inspirationskilder, så er The Minds of 99 temmelig unikke. Især på tekstsiden. De anskuer danskheden fra en både kritisk og, på udefinerbar vis, sandfærdig måde."



James Morrison, Vega, København, den 14. april


James Morrison udgav den 30. oktober "Higher Than Here". I den andledning kommer han til København og giver koncert i Store Vega. Siden den engelske sanger debuterede i 2006 med albummet "Undiscovered", har han kastet flere hits fra sig såsom "Broken Strings" feat. Nelly Furtado samt "I Won't Let You Go". GAFFA var med, da den engelske sanger gæstede smilets by Aarhus. Her høstede James Morrison en firestjernet anmeldelse efterfulgt af anmelderens ord: "Endnu en gang imponerede han med sin stemme, der både i fraseringer og i register næsten er af Stevie Wonder'ske dimensioner." 

 


Dixie Chicks, Forum, Horsens, den 22. april


Horsens får besøg af countrypigerne Dixie Chicks. Countrykvindetrioen står bag hits som "Wide Open Spaces" og "Cowboy Take Me Away" og har udgivet syv studiealbums. De tre texassangerinder gæstede Danmark i år 2014, hvor de gav koncert i Falcorner Salen i København. GAFFAs anmelder kvitterede med fire stjerner efterfulgt af ordene: "Dixie Chicks var klart bedst i up tempo-numrene, hvor deres dygtige band med samlet otte musikere inklusive de tre Dixie Chicks selv lagde et swing, som mange andre bands kun kan drømme hede drømme om at levere."

Asger Techau, Ideal Bar, København, den 23. april


Kashmir-trommeslageren Asger Techaus har søsat sit eget soloprojekt. Sangeren har udgivet singlen "Breathe", som et førsteudspil til pladen "Phonetics", der udkommer den 15. april. I forbindelse med pladeudgivelsen holder Asger Techaus releasefest på Ideal Bar i Vega. Til koncerten bliver sangeren assisteret af trommeslager Jesper Lind (Tim Christensen m.fl.), bassist Mads Tunebjerg (Kashmir m.fl.), guitarister Kasper Kaae (CODY) og Claus Arvad (The White Album), samt jazzpianisten Allin Bang på både klaver og synth.

Tindersticks, DR Koncerthuset (Få billetter), København, den 26. april og VoxHall, Aarhus, den 27. april

Det engelske rockband Tindersticks tager vejen forbi Danmark med deres alternative rocktoner. Bandet spiller til CPH PIX den 26. april og dagen efter i Aarhus på VoxHall. Bandet er kendt for deres følsomme melankolske pop krydret med musikalske undertoner af jazz og soul. De er imidlertid også klar med deres 11. album, der har fået titlen "The Waiting Room". De gæstede Danmark i 2013, hvor de gav koncert i Koncerthuset. Dette resulterede i en fem stjernet anmeldelse, hvori anmelderen konkluderede: "Den koncert, der var startet som en siddende kapelmesters mærkværdigt introverte oplæg til mytteri på sig selv, sluttede – trods spontane ændringer i sæt-listen – som et (om end kontrolleret) forrygende smukt og medrivende oplæg til samspil."


Spot Festival, Aarhus, den 28. april til den 1. maj


Så er Aarhus klar med endnu en omgang Spot festival. På plakaten har festivalen rockdrengene fra Go Go Berlin, albumaktuelle Pernille Rosendahl, singleaktuelle Dúné, turnéaktuelle Kill J, rapperen S!Vas samt mange flere. Derudover debutere sangerne Hasan Shah, IRAH og Mattis på Spotfestivalscenen.   

 


Udsolgt – koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt


3/4 Chris Cornell, Musikkens Hus, Aalborg
4/4 The 1975, Falconer, København
10/4 Bryson Tillier, Pumpehuset, København
19/4 Shawn Mendes, Falconer, København
25/4 Adam Lambert, Falconer, København
27/4 Alex Vargas, Vega, København 
29/4 Dizzy Mizz Lizzy, Tinghallen, Viborg
30/4 Charlie Puth, DR Koncerthuset Studie 2, København

ANNONCE