Nyhed

Nibe Festival er klar med det færdige program

Blandt andre Nico & Vinz pryder årets festivalplakat

I går var det Roskilde, og i dag er det Nibe Festival, der kan offentliggøre de resterende bands samt den endelige festivalplakat. 18 navne tilslutter sig programmet 29. juni-2. juli i Skalskoven ved Nibe, blandt andre Nico & Vinz, The Blue Van og Ukendt Kunstner.

Læs mere om festivalen og køb billetter via GAFFA.dk/festivalguide

Pop på Nibe:


Nico & Vinz var på programmet i gennembrudsåret i 2014. Desværre blev meget af Europa aflyst, og den talentfulde norske duo blev kaldt til USA, hvor de nåede en fornem fjerdeplads på den officielle singlehitliste, Billboard Hot 100, med "Am I Wrong?" I år er det så lykkedes at booke Nico & Vinz, som siden blot er blevet større og større. Efter gennembruddet med numre som "Am I Wrong", "When The Day Comes" og "In Your Arms" hitter Nico & Vinz nu med "That's How You Know".

Nik & Jay er tilbage. De to herrer behøver næppe nogen yderligere introduktion, og deres bagkatalog taler i den grad for sig selv. Den prisvindende duo har prøvet det engelske sprog af, udgivet utallige udødelige hits på dansk, og nu gør de deres entré på Nibe Festival.

Dúné er næste navn i rækken. Med hits som "Heiress Of Valentina", "Dry Lips", "80 Years" og "Let Go Of Your Love" har Dúné igennem snart 10 år markeret sig på den danske rockscene. Bandet udgav i 2015 singlen "Trying To Get You" og har netop smidt "Never Be Alone", som varsler et Dúné i en mere hiphop- og elektro-orienteret udvikling.


Johnny Deluxe regerede 00'ernes hitlister med sange som "Elskovspony", "Drømmer jeg?" og "Vi vil ha' mer'", men bandet er aktuelt endnu. Efter seks års pause er bandet nu tilbage og har også planer om et nyt album.

Joey Moe tilhører efterhånden toppen af poppen – og Nibe Festival lover en ren hitparade.

Rock på Nibe:


Electric Guitars, med guitaristerne Mika Vandborg og Søren Andersen i front, drager i 2016 på turné og lover rockfest i Nibe.

The Blue Van melder sig også atter på banen – efter nogle års pause fra Nibe for det nordjyske band. De brød gennem lydmuren i midt- og slut-00'erne med hits som "Silly Boy" og "There Goes My Love" og er nu atter aktuelle med nyt album samt en omfattende turné.

Baal med karismatiske Bjørn Fjæstad i front debuterede i 1994 og har i år 20 års jubilæum for deres meget roste debutalbum, "Sensorama".


Hiphop, rap og dancehall på Nibe

Klumben & Raske Penge er dancehall-darlings, som tidligere har holdt en stor fest på Stor Scene. I år hopper de ind under dugen på Blå Scene.

TopGunn melder nu også sin ankomst og giver lejlighed til at skråle med på numre som "Dejlig", "Veninder" og "Kongens Have".


Ukendt Kunstner alias rapper og sanger Hans Philip og producer Jens Ole McCoy er ikke spor ukendte mere, men er efterhånden blevet stjerner – og modtog sidste år den prestigefulde P3-Prisen.

Andre genrer på Nibe:

Eivør, sammen med Teitur nok Færøernes største navn, har siden år 2000 sunget sig direkte ind i hjerterne hos publikum i flere lande. Den stadig blot 32-årige sangerinde har gennem karrieren vundet 10 priser og er især kendt for sin krystalklare englestemme.


The Powls er et band med legendarisk status på Nibe. De har spillet utallige koncerter, imponeret utallige gange og er noget nær festivalens husorkester. 2016 er ingen undtagelse.

The Bats har været med lige fra festivalens spæde start og er stadig aktuelle i 2016 – og spiller rock.

Die Herren, det populære U2-kopiband, kan igen i år opleves på Nibe, hvor de ofte før har skabt begejstring.


Komik på Nibe:

Adam & Noah er et eksempel på, at Nibe Festival er andet end musik – duoen er kendt for humoristisk, ironisk og politisk stand-up.

Nyt Fra Jylland er det også en ære for festivalen at byde velkommen. DR2s populære serie med blandt andre Flemming Betjent, Crazy Far og Viceinspektøren er blevet en regulær landeplage, og de utallige guldkorn fra programserien flyder derfor rundt på de sociale medier. Der er lagt op til et godt grin, når disse to satiriske grupper gæster Nibe.


9000 Comedy er i den grad blevet en kærkommen tradition. Denne tradition videreføres selvfølgelig i 2016, hvor "komikerkollektivet" som tidligere år kan opleves på de skrå brædder i Cafe Ondt I Bolden på Campen.

Programmet er næsten fuldendt

Med dagens offentliggørelser er programmet meget tæt på fuldendt. Går alt, som festivalen håber, får den meget snart sidste navn på Blå Scene på plads. Derudover er der kun enkelte huller i det omfattende program.


Det opdaterede program rummer i forvejen navne som Volbeat, Dizzy Mizz Lizzy, Rasmus Seebach, canadiske Walk Off The Earth, Suspekt, Gnags, Kim Larsen & Kjukken og Christopher kan ses på www.nibefestival.dk.

Læs mere om festivalen og køb billetter via GAFFA.dk/festivalguide

 


 

ANNONCE