Nyhed

Bruce Springsteen aflyser amerikansk koncert af politiske årsager

The Boss har ikke meget til overs for dem, der forsøger at skubbe fremskridtet baglæns i stedet for forlæns

Bruce Springsteen har aflyst sin koncert i Greensboro, North Carolina, på søndag af politiske årsager. Staten har nemlig vedtaget en lov vedrørende offentlige toiletter, som diskriminerer LGBT-borgere i staten. Det har fået the Boss til at trække stikket koncerten.

Loven dikterer, hvilke offentlige badeværelser som transkønnede må anvende og har skabt furore i USA. Det har nu også fået Springsteen til at reagere. Han skriver i en note på Facebook: "Efter min mening er det et forsøg af folk, som ikke kan udstå det fremskridt vores land har gjort i at anerkende menneskerettigheder til alle vores borgere, på at hindre fremskridtet. Lige nu er der mange grupper, forretninger og individer i North Carolina, der arbejder på at modsætte sig og overkomme den negative udvikling. Med al det i mente føler jeg, at det er på tide for mig og mit band at vise solidaritet med disse frihedskæmpere."

"Som resultat, og med de dybeste undskyldninger til alle vores dedikerede fans i Greensboro, har vi aflyst vores koncert sat til søndag, den 10. april. Nogle ting er mere vigtige end en rockkoncert, og denne kamp mod fordomme og bigotteri – som foregår, mens jeg skriver – er en af dem. Det er det kraftigste middel, jeg har til at hæve min stemme i opposition mod dem, der forsat skubber os baglæns i stedet for forlæns."

Bruce Springsteen & the E Street Band er i år på vejen for at fejre 35 års jubilæet af "The River", som blev genudgivet i et ekstravagant box-sæt i december sidste år. Ud over at spille sange fra det klassiske album har Springsteen været god til at overraske publikum undervejs. Han har for eksempel hyldet det nu afdøde The Eagles-medlem Glenn Frey med en udgave af "Take It Easy", et cover af "Rebel Rebel" til mindes David Bowie, og han har sågar sørget for, at hans yngste fans har undgået problemer med at komme for sent i skole dagen efter en koncert.

Box-sættet, "The Ties That Bind: The River Collection", modtog fuldt hus, seks ud af seks stjerner, af GAFFAs musikanmelder Henrik Friis, der blandt andet skrev: "Springsteen-fans bør ikke være i tvivl, når det gælder valuta for pengene. En flot indramning af en særlig tid. Og den bedste arkiv-udgivelse hidtil fra New Jerseys one and only…"


Bruce Springsteen spiller i Danmark den 22. juni og 20. juli. Begge koncerter er udsolgt.

Læs hele Bruce Springsteens brev via Facebook her:

 
ANNONCE