Nyhed

Ny teaterkoncert går i fodsporene på Johnny Cash

American Spirit får premiere på Aarhus Teater til august

Aarhus Teater og Aveny-T offentliggør i dag, at de endnu engang skaber en helt ny teaterkoncert, denne gang med numre fra det kolossale sangkatalog, som Johnny Cash indspillede gennem sit liv. Det bliver en forestilling, der dykker ned i arven fra Johnny Cash, med sange der er blevet en del af musikhistorien, og som indfanger dybden og tidsløsheden i den amerikanske sjæl.

Teaterkoncert "American Spirit" får premiere på Aarhus Teater den 25. august 2016 og spiller frem til den 10. oktober. Forestillingen kommer dernæst til Aveny-T den 14. oktober og spiller frem til den 26. november.

Publikum inviteres til at opleve verdens første teaterkoncert, som går i fodsporerne på Johnny Cash, med et erfarent hold på scenen. Pladeaktuelle Kira Skov, en af dansk rocks meget roste sangerinder, får sin teater-debut. Hun er i selskab med den jazz-swingende Caroline Henderson. Publikum kan desuden glæde sig til at opleve Simon Mathew, der i 2008 vandt Dansk Melodi Grand Prix og året inden nåede finalen i Vild med Dans.


Teaterkoncerten kommer til at indeholde kendte sange som "Folsom Prison", "Personal Jesus", "Jackson", "Don't Take Your Guns to the Town", "Understand Your Man" og "If I Was a Carpenter".

Instruktør Rolf Heim glæder sig til at skabe verdens første teaterkoncert over sange af Johnny Cash:

"Forestillingen giver en stemme til de mennesker, Johnny Cash synger om og sang til. Det er den amerikanske underklasse, som ikke har tabt troen på 'The American way of life', på trods af at deres liv er svært. Men håbet skal bevares i mørket. I Cash' univers er der lige så meget misbrug, forbrydelse og svigt, som der er troen og kærlighed. Cash' tekster og musik rækker dybt ind i den amerikanske folkesjæl. "American Spirit" bliver en poetisk rejse igennem dette land, som har lovet så mange så meget, men kun har givet dem lidt. Det bliver til rørende fortællinger, smukke billeder, grotesk humor, men mest af alt knaldgod musik".


Teaterkoncert American Spirit

Premiere den 25. august 2016 på Aarhus Teater

Varm op til teaterkoncerten med "Jackson" her:

ANNONCE