Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter på Spot

GAFFA guider til 11 koncerter, som du ikke må gå glip af på dette års Spot Festival

Nu begynder årets Spot Festival så småt at løbe af stablen. Festivalens program byder på en kæmpe mængde af stjernepotentiale, og det kan måske være svært helt at regne ud, hvor du skal begynde. Derfor guider GAFFA til 11 essentielle koncerter, som du ikke må gå glip af.

Skulle du være i den situation, at du endnu ikke har anskaffet dig en billet til årets Spot Festival har GAFFA skaffet et last-minute tilbud hjem til alle vores læsere. Du får 50 kroner rabat på billetten, så der også er råd til et par øl under koncerterne. Du kan finde billetter her.

 

Asger Techau 

Asger Techau er rykket frem fra bag trommesættet i Kashmir til at indtage fronten som solo-artist. Han udgav den 15. april sit debut-soloalbum "Phonetics". "Selve pladen indeholder klare associationer til Kashmir, men samtidig også til inspirationskilderne Ryan Adams, Beck og Elliott Smith og bringer lytteren enkel og solid instrumentering, samt "smukke og til tider grandiose melodilinjer og temaer," fortalte han om albummet. GAFFAs anmelder Christian Erin-Madsen kvitterede med fire stjerner og skrev: "Resultatet er et lækkert og erfarent gennemarbejdet album med en sound ikke fjernt fra Saybia og den melodiske, dybfølte, bløde rockbølge, som også Kashmir særligt tidligere har flirtet rundt med." 



Liss (billedet)

De er blevet rost af Pharrell på Apple Musics netradio og udgiver snart en international ep på XL Recordings, som også udsender Adele. De har kun tre singler, "Sorry", "Try" og "Always", i bagagen, men allerede skabt en enorm hype og en plads på Roskilde Festival. I januar skrev NME om Liss: "Danmark har ikke manglet fede nye bands de sidste par år, men Liss gør noget forskelligt i forhold til den sædvanlige punk-ting. Mere D'Angelo end Dead Kennedys, Liss-sanger Søren lyder fuldstændig unik, mens hans bandkammerater skaber en perfekt indie-syet R&B. Det er en sprængfarlig kombination."


 

Chinah 

Medlemmerne i trioen Chinah har tilsammen tre meget forskellige musikalske baggrunde: Fra sangerinden Fine Glindvalds opvækst i folkemusiktraditionen, over guitarist Simon Kjær Andersens baggrund med improvisationsjazzen til den klassisk uddannede klaverspiller Simon Lars Gustav Andersson på synth. Sammen har de fundet noget nyt udtryk for dem alle: Stemningsfuld elektronisk pop med en eftertænksom undertone. Da GAFFA anmeldte dem i Vega i januar, uddelte vi fire stjerner og skrev blandt andet: "Der var ikke en finger at sætte på Fine Glindvads florlette vokal, der er det bærende element i Chinahs melankolske univers." Læs hele anmeldelsen her.


 

Virgin Suicide 

Udlandet banker allerede på for Virgin Suicide. Den engelske avis The Guardian havde i denne måned bandet som "Band of The Week". Det selvbetitlede debutalbum modtog fire stjerner i GAFFA, der skrev: "På deres debut sender den københavnske kvintet lytteren tilbage til 80'ernes "jangly"guitardrevne indiepop, hvor særlig The Smiths var bannerførere for en særlig britisk, altomfavnende hjerteve og længsel."



Baby in Vain
 

Baby In Vain består af pigerne Lola Hammerich, Benedicte Pierleoni og Andrea Thuesen. Gruppen blev dannet i 2010, men brød for alvor gennem lydmuren i år 2013, da rocktøserne udgav singlerne "Corny #1" og 2The Thrill". Baby In Vain består af pigerne Lola Hammerich, Benedicte Pierleoni og Andrea Thuesen. Gruppen blev dannet i 2010, men brød for alvor gennem lydmuren i år 2013, da rocktøserne udgav singlerne "Corny #1" og 2The Thrill". Sidste år var trioen også at finde på Spot Festival, hvor anmelder Espen Strunk kvitterede med fire stjerner. Han skrev: "Råt rockende og rent ud sagt imponerende." Mon ikke det holder stik også i år?


 

Kill J 

Bag Kill J gemmer Julie Aagaard sig. I 2015 kastede Kill Js rå og beat-tunge, men samtidig melodiøse pop-projekt, flere markante singler af sig som optakt til udgivelsen af hendes ep "Quasi". Den modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder Rosa Louise Stilgren. Hun skrev: "Den fandenivoldske sangerinde udfylder et tomrum i dansk musik, hvor der bliver gjort op med fortærskede floskler og skåret ind til benet med et eksperimenterende og spændende lydunivers, som aldrig fornægter den gode melodi og derfor stadig fremstiller sig indbydende og tilgængelig." 



Liima 

Liima, den nordiske kvartet dannet af den finske perkussionist Tatu Rönkkö samt Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg alias danske Efterklang, skrev deres debutalbum "ii" under adskillige ugelange artist residencies i Finland, Berlin, Istanbul og Madeira. Hvert sted havde indflydelse på lyden, både i overført betydning og i bogstavelig forstand gennem feltoptagelser og sampling. Hvert residency har sluttede med en koncert, hvor de nye sange blev spillet for et publikum. Det modtog fire stjerner af anmelder Christian Erin-Madsen under overskriften "Efterklang-trio skifter ham til nye vellykkede klange". Læs hele anmeldelsen her.


 

Saveus 

Danske Saveus aka. Martin Hedegaard bragede igennem på P3 Guld, hvor han debuterede med sangen "Levitate Me". Den tidligere X Factor-vinder har startet sit eget projekt Saveus. I december måned sidste år var Saveus på showcase-turné rundt i det danske land, hvor han præsenterede Danmark for sin nye musik. I forbindelse med koncerten ved Jazzhouse i København gav GAFFAs anmelder Saveus følgende ord med på vejen i en fire stjernes anmeldelse:"Martin Hedegaard beviser med sin selvsikre udstråling og med sin fuldt pålidelige vokal, at han har begravet den 15-årige X Factor-dreng og er kommet op til jordoverfladen som en fuldvoksen mand, der har et budskab, han vil fortælle og et stykke arbejde, han er stolt af."


Søren Juul 


Vi har kendt Søren Juul som Indians, men til juni er han klar med sit første album i eget navn. "This Moment" udkommer den 17. juni og er en dybt personlig overlevering af Søren Juuls liv de sidste tre år. "This Moment" er et opløftende og forløsende værk, hvor de dybtfølte lydlandskaber når helt nye højder. Højder, som lyden på debutalbummet, "Somewhere Else", gav de første spirende hints om. Debuten under navnet Indians fik seks stjerner af GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann under overskriften: "Søren Løkke Juul overgår forventningerne og leverer et mesterværk i første hug."




Lowly 

Lowly spiller efter eget udsagn "eklektisk støjpop" og er blandt andet kendetegnet ved at have to lead-vokalister, Nanna Schannong og Soffie Viemose. Da gruppen spillede på årets Roskilde Festival, uddelte GAFFAs anmelder Rosa Louise Stilgren fem stjerner. Læs anmeldelsen her. 



Palace Winter
 

Den dansk/australske duo Palace Winter udgav i efteråret sin debut-ep. De spiller en sprudlende og energisk indierock, som GAFFAs anmelder Mikkel Falk Møller hæftede sig ved fungerede rigtig godt live, da han så dem til den lille schweiziske musikfestival Nordklang i alpebyen St. Gallen i februar måned. Han skrev blandt andet: "Numrene er generelt af meget høj kvalitet, og de soniske guitarflader skinner om kap med de elektroniske lydflader og skaber en heftig gnistrende energi. Folk i salen er helt på, og der bliver rocket igennem fra start til slut." Det vil vi glæde os til på Spot Festival.     

 


GAFFAs last-minute-billetter.

Normalpris: 520 kroner (eks. gebyr)
GAFFA pris: 470 kroner (eks. gebyr)
 
ANNONCE