Nyhed

Taylor Swift tjente bedst i 2015

En amerikansk opgørelse viser, at den amerikanske popprinsesse sad tungt på tronen sidste år

2015 var et yderst lukrativt år for den amerikanske sangerinde Taylor Swift. Hun var nemlig årets bedst tjenende musiker, ifølge en amerikansk opgørelse. Det skriver NME. 

Eksperter har udregnet, at hun tjente svimlende 475 millioner kroner i 2015 kun på sin musik. Størstedelen af indtægterne - ca. 399 millioner kroner - kom fra hendes store verdensturné i kølvandet på hendes seneste album, "1989". Hun tjente også 46 millioner kroner på albumsalg, 26 millioner på ophavsrettigheder og blot 3,5 millioner på streaming. Det samlede beløb tager ikke højde for hendes utvivlsomt lukrative sponsoraftaler med blandt andet Keds, Apple Music og Diet Coke.

"1989" udkom i slutningen af 2014 og modtog fire stjerner af GAFFAs anmelder Malena Salvado. Hun skrev blandt andet: "Ingen tvivl om, at vi med Taylor Swift har at gøre med en maskine, hvor alting spiller og knapperne står, som de skal. Det er det, der har gjort Swift til den stjerne, hun er i dag, og det er også inden for disse rammer, hendes femte studiealbum, 1989, er skabt. Alt – sangene, fremførelsen, produktionerne – er lyden af en velfungerende multinational musikvirksomhed, og helt ærligt er det svært at komme indenfor dørene af dette domicil og lokalisere brodne kar."


Ifølge Billboard, som har samlet opgørelserne, sad Swift tungt på tronen i 2015 i den henseende, at hun tjente næsten dobbelt så meget som sin nærmeste "rival", den amerikanske countrystjerne Kenny Chesney, som tjente "lunkne" 257 millioner kroner sidste år.

På tredjepladsen er The Rolling Stones med en indtægt på 256 millioner kroner; Billy Joel med 205 millioner kroner; og One Direction med 156 millioner kroner.

Grateful Dead & Company, Luke Bryan, U2, Adele og Maroon 5 runder top 10 af.


ANNONCE