Nyhed

Radioheads nye album er ikke på Spotify

Albummet udkommer til gengæld i fysisk format til juni

Radiohead udgav i aftes deres længe ventede niende studiealbum, "A Moon Shaped Pool" via deres hjemmeside, iTunes, Apple Music og Tidal. Gruppen oplyste samtidig, at albummet udkommer på vinyl og cd 17. juni.

Albummet kan til gengæld ikke købes via Spotify, ikke endnu i hvert fald, og der er ingen henvisning til Spotify på gruppens hjemmeside.

Til gengæld kan man godt høre albummets to singleforløbere, "Burn the Witch" og "Daydreaming", der begge udkom i sidste uge, via Spotify.


Radioheads sanger Thom Yorke har tidligere udtalt sig kritisk om Spotify, og tilbage i 2013 fjernede han både sit solomateriale og sit album med projektet Atoms for Peace fra Spotify.

Senere samme år udtalte han ifølge Music Business Worldwide, at Spotify var "den sidste desperate prut fra en døende krop".

GAFFA anmelder "A Moon Shaped Pool" i nærmeste fremtid.


Det nye Radiohead-album er den seneste af flere højprofilerede udgivelser, som endnu ikke er udgivet på Spotify. Heller ikke eksempelvis Beyoncés "Lemonade" eller Drakes "Views", som begge udkom i sidste måned, kan pt. høres på den svenske streamingtjeneste.

ANNONCE