Nyhed

Shaka Loveless og Lars Lilholt giver fælles kirkekoncerter

De to spillemænd fra Silkeborg-egnen drager på miniturné sammen

Shaka Loveless og Lars Lilholt tager i efteråret 2016 på fælles mini-kirketour rundt i Danmark. De to spillemænd vil med hver deres guitar invitere publikum indenfor til en anderledes koncertoplevelse, der byder på både musikalske nyfortolkninger, historiefortælling og et dyk ned i begges bagkatalog.

Shaka Loveless og Lars Lilholt mødte hinanden i TV2's Toppen af Poppen i 2015, hvor deres personlige fortolkninger af hinandens sange blev taget godt imod af såvel de øvrige deltagere som seerne. Til sammen repræsenterer de to generationer fra Silkeborg-egnen.

Om deres første møde siger Lars Lilholt:


“Vi faldt hurtigt i hak under optagelserne til Toppen af Poppen. Blandt andet grinede vi en del sammen – og det er jo ikke så skidt. På trods af aldersforskellen swinger vi sammen, og Shaka skriver på dansk – det kan jeg lide. Teksterne er vedkommende, og "Tomgang", som jeg satte mig rigtig meget ind i, er en smuk smuk sang om venskab.”

Akustiske kirkekoncerter

De to mænds venskab og musikalske udveksling kan i første omgang opleves akustisk i Danmarks to største byer til efteråret. Her vil de to mænd med to mikrofoner og to guitarer indtage kirkerummene med sange, der har historierne i centrum. 


Og det er netop glæden ved historiefortællingen, der binder de to sammen. Om samarbejdet forklarer Shaka Loveless:

“Vi er begge to spillemænd og historiefortællere. I vores samtaler kan jeg genkende den samme spilleglæde og fortællelyst, som jeg selv har. Lars er et meget behageligt menneske, med en utroligt stor sangskat. Og jeg synes, man kan høre denne interesse for mennesker og historier på fornemste vis i Lars' lyrik.”

Shaka Loveless og Lars Lilholt glæder sig begge rigtig meget til at spille sammen i kirkerne. Om samarbejdet med Shaka Loveless fortæller Lars Lilholt: 


”Jeg kan godt lide hans sociale engagement og hans arbejde med det danske sprog. Og så er jeg glad og beæret over, at han vil turnere landet rundt med en folkesanger på alder med hans far. Men musik, der swinger, har ingen alder – heldigvis”.

Loveless og Lilholt lover, at koncerterne vil indeholde klassikere som "Tomgang" og "Kald det kærlighed", og at kirkerummene vil give publikum en påmindelse om historien, forgængeligheden og det uforklarlige, som begge kunstnere sætter stor pris på.

Shaka Loveless og Lars Lilholt kan opleves følgende steder: 


Ti. 1. nov.: Aarhus, Sct. Pauls Kirke, kl. 20:00 - Billetter

Ti. 8 nov.: København, Christians Kirke, kl. 20:00 - Billetter

I marts anmeldte GAFFA Lars Lilholt med et lille orkester i Musikhuset Aarhus, hvor det blev til hele fem stjerner og blandt andet følgende ord: "Det var ganske enkelt fremragende – stor sangskrivning, sprudlende spillemandskunst og horisontudvidende historiefortælling." Læs hele anmeldelsen her.


I november 2015 anmeldte GAFFA Shaka Loveless med band på Skraaen i Aalborg, hvor det dog kun blev til mere beskedne tre stjerner. Her kunne man blandt andet læse følgende: "Som koncerten skrider frem, driver en storsmilende, kæk Loveless folk i gang med tilråb og stærke popsange som "2 mod Verden" og Simon Kvamm-duetten "I Nat Er Vi Ladt" (dog uden Kvamm). Et velspillende band og Shaka Loveless synes dog både at fungere og have det bedst i arven fra det nu hedengange Gypsies (et projekt, flere i backingbandet også var en del af), nemlig i de reggae- og dancehall-orienterede arrangementer. Her synes de optrædende i sync, og det giver en helt anden troværdighed. De storladne og poppede four-chord-songs er knap så spændende." Læs hele anmeldelsen her.

Se Lars Lilholt fortolke Shaka Loveless' "Tomgang":


Se Shaka Loveless fortolke Lars Lilholts "Et folk, et menneske"

 


ANNONCE