Nyhed

Benal tager på Danmarksturné og er klar med ny musikvideo

Hiphop-duoen drager landet rundt til efteråret og kan også opleves på sommerens festivaler

Den danske hiphop-duo Benal alias rapper Benjamin og producer Albert annoncerer efterårsturné og er klar med musikvideoen til sangen "Hånd i Hånd". Se turnéplanen og videoen nedenfor.

I slutningen af januar udgav Benal efter tre ep'er det længe ventede debutalbum ”Nu”. Det medfødte flotte anmeldelser og flere hits. Singlerne ”Fri” featuring Suspekt og "Sprog” featuring Katinka har således været i flittig rotation både på P3 og P6. Også på streamingtjenesterne har Benal haft succes og har nu sammelagt over tre millioner streams. 

GAFFAs anmelder Peter T. Aagaard var begejstret for albummet "Nu", som han tildelte fem stjerner og blandt andet skrev følgende om:


"Tilsammen giver det indtryk af at være i selskab med et makkerpar, der er så langt fra debutanter, man kan komme. Der er gang i noget stort. Det fremstår klart, når gæster inviteres med legen. På 'Sprog' flirtes melankolsk med sanger-sangskriveren Katinka, der tilføjer den futuristiske sound en fornemmelse af fortidens savn. På 'Det Blæser Op' bider duoen skeer med nogle af den nye generations allerbedste rappere, og på 'Fri' folder Benjamin sig ud sammen med Suspekt på omkvæd og gæstevers. Jeg har, med al respekt, aldrig hørt en rapper byde Orgi-E op til dans og selv være den tungeste." Læs hele anmeldelsen her.

I april spillede Benal koncerter i Aarhus, Odense og to gange i København, og kun Odense blev ikke helt udsolgt. 

Til efteråret drager Benal på Danmarksturné og spiller inden da nogle festivaler. Deres turnéplan ser ud som følger: 


02. + 04. juni Distortion Festival, København

22. juli Musik i Lejet, Tisvilde

6. august Smukfest, Skanderborg


17. september Von Hatten, Randers

29. september VoxHall, Århus

30. september Walthers Musikcafé, Skanderborg


01. oktober Metromusik, Ringsted

07. oktober Bygningen, Vejle

08. oktober Kedelhuset, Silkeborg


13. oktober Vega, København

Flere datoer følger. 

Benjamin og Albert er også klar med ny musikvideo til sangen ”Hånd I Hånd”. Om sangen siger Benjamin:


– Vi har, siden mor sagde farvel, forsøgt at blive venner med storhedsvanviddet i stedet for at tage afstand. En slags mor/datter-relation om man vil, og dette har vi forsøgt at smitte ud på i lokalerne i vores musik-bunker i skoven. Vi har forsøgt at koge grundvandet ned til en lille maggiterning af psykotisk ruskumsnusk, så folk kan kigge på den og måske blande den ud i en lille sindig skål pasta med rejer. Vi forventer at blive elsket, præcist som du elsker dig selv; uforbeholdent, liderligt og decideret majestætisk arrogant, som du sidder der i den lille læderstol klar til at besudle. Hånd i hånd i hånd. Det er med den følelse, vi tager ud på spillestederne for at kigge på dig, mens du kigger på os, mens sandheden er, at vi alle om bare 45 minutter sidder hjemme fuldstændigt overmandede af ukrainsk hestebedøvelse og hvid brød med fed ost. Undskyld.

ANNONCE