Nyhed

Franske festivaler aflyser Eagles of Death Metal

Jesse Hughes' kontroversielle udtalelser om våben og sikkerheden på Bataclan tidligere på året har fået to festivaler til at trække stikket på bandets optrædener

De kontroversielle udtalelser, som Jesse Hughes kom med i begyndelsen af året om terrorangrebet på det franske spillested Bataclan, får fortsat konsekvenser for Eagles of Death Metal. Nu har to franske festivaler aflyst bandets optræden senere på sommeren. Det skriver NME. 

Hughes bebrejdede i et interview Frankrigs våbenlov for at være for striks. Han mente, at den gjorde det muligt for terroristerne at gå uhindret til værks. Senere beskyldte han også nogle af spillestedets sikkerhedsvagter for at være i ledtog med terroristerne.

Selvom Hughes senere undskyldte og forklarede, at han ikke havde været sig selv siden den 13. november sidste år og led af Post Traumatisk Stress ovenpå hændelsen, er udtalelserne faldet festivalerne Caberet Vert og Rock en Seine for brystet. De har nu aflyst bandets optrædener.


På Facebook lyder det: "I total uenighed med Jesse Hughes' seneste beskyldninger givet i et interview med et amerikansk medie, har både Cabaret Vert & Rock en Seine-festivalerne besluttet at aflyse bandets optræden. Vi takker for jeres forståelse."

GAFFA interviewede i oktober sidste år Jesse Hughes, hvor Eagles of Death Metal-forsangeren også havde nogle kontroversielle udtalelser om skydevåben. Blandt andet sagde han følgende:

"Jeg er vild med frihed. Og det værktøj, der beskytter vores frihed, er våben. Gun-freaks'ene er røvhuller. De vil være ligesom Rambo. Pistoler er ikke til at vise frem og spille macho med, de skal bruges til at slå "bad guys" ihjel med."


Hans holdning til skydevåben er derfor tilsyneladende ikke udelukkende udløst af angrebene i Paris den 13. november sidste år.

Efter en pause genoptog Eagles of Death Metal deres Europa-turné efter terrorangrebene, men måtte aflyse igen i februar, da Hughes skadede en finger. Bandet kan dog fortsat fanges på Amager Bio den 11. august i år.

 

ANNONCE