Nyhed

Tom Odell giver dansk koncert

Den engelske sanger, sangskriver og pianist gæster landet med nyt album i ryggen

Den engelske sanger, sangskriver og pianist Tom Odell giver koncert i Store Vega lørdag den 19. november oven på udgivelsen af sit andet album "Wrong Crowd" den 10. juni. Billetsalget begynder fredag den 27. maj klokken 10 på Billetlugen.

Tom Odell brød gennem i England med singlen ”Another Love” i 2012 og vandt året efter den prestigefulde Critics' Choice Award ved Brit Awards-showet. Debutalbummet ”Long Way Down” udkom i 2013 og blev efterfulgt af en turné, der blandt andet bragte Odell til både NorthSide (noget forsinket og forkortet) og Lille Vega samme år. Nu, tre år senere, er han klar med sit andet studiealbum og den dertilhørende ”No Bad Days”-turné, der tager ham forbi Danmark.

Thomas Peter Odell begyndt at spille klassisk klaver som syvårig og lærte sig selv at skrive sange i en alder af 13 år. Som teenager studerede Odell på Brighton Institute of Modern Music og optrådte desuden med sit keyboard til open mic-arrangementer. I 2012 bar anstrengelserne frugt, da sangerinden Lily Allens pladeselskab, In The Name Of, skrev kontrakt med den da 22-årige Odell med begrundelsen, at hans sceneoptræden mindede Allen om David Bowie. 

Nu er Odell efter længere tids tavshed på udgivelsesfronten så på vej med et nyt udspil. Albummet ”Wrong Crowd” udkommer den 10. juni og er co-produceret af Odell selv i samarbejde med Jim Abbiss, der tidligere har arbejdet med kunstnere som Adele og Arctic Monkeys. Om albummet har Tom Odell udtalt, at det handler om en mand, der længes efter sin barndom og leder efter en uskyld i den perverse verden, han er vokset op i.

Tom Odells debutalbum "Long Way Down" fik i øvrigt meget blandede anmeldelser. The Telegraph gav ham eksempelvis fire ud af fem stjerner, mens NME gav albummet 0 ud af 10 point, hvilket fik sangerens far til at klage til magasinet – læs mere om episoden her.

GAFFA var mere positive og tildelte albummet fire ud af seks stjerner med blandt andet følgende ord: 


"De første fire skæringer falder simpelthen som solide perler på en snor, hvor singlen 'Another Love' og den hjerteskærende 'I Know' står ekstra stærkt ud og viser Odell som en dygtig sangskriver." Læs hele anmeldelsen her.

Se videon til "Magnetised" fra det kommende album "Wrong Crowd":


ANNONCE