Danske sangskrivere skriver dagbog fra session i Los Angeles

Danske sangskrivere skriver dagbog fra session i Los Angeles

Flere og flere danske sangskrivere og producere tager til L.A. for at skrive sange til internationale artister og få et netværk i den amerikanske musikbranche. DPA (foreningen for danske sangskrivere, producere og komponister inden for det populære/kommercielle felt) sender hvert år to hold af sted til L.A. for at skrive ny musik. Her er postkort fra tre danske sangskrivere i L.A. 


Micky Skeel, sanger og sangskriver
Micky Skeel har lige nu sin egen single ude, "Kys Ham Nu" (udgivet af Warner Music Denmark) Micky har skrevet "Should've Gone Home" til sidste års Eurovision-vinder Måns Zelmerlöw. Derudover har han udgivelser med den danske artist JOHS og en kommende udgivelse med det sydamerikanske boyband CD9.

”På turen har jeg haft sessions med fire forskellige writere/producere. Alle sessions var sat op hjemmefra, og heldigvis blev ingen af dem rykket eller aflyst, så der var knald på hver dag. Jeg havde to dage med en upcoming producer, Jason Wu, som lavede nogle virkelig friske ting. Jeg havde hørt nogle af hans ting, inden jeg tog afsted, så jeg havde sat alt ind på at få en session med ham, hvilket også lykkedes. Vi fik lavet et super fedt track, som Simone, der også var på turen, lagde demovokalen på hjemme i huset i LA, efter vores session var slut.

Derudover havde jeg en session med Andy Love, en engelsk sangskriver, der nu er bosat her. Andy (Paloma Faith, Zendaya, Nick Carter) har lavet rigtig mange store ting, og vi fik lavet et rigtig powertrack, kæmpe omkvæd og så videre. 

Den tredje, jeg hookede op med var Rob Persaud, der blandt andet har skrevet et track til Jay Sean, hvilket er en kunstner, jeg hørte sygt meget, da jeg var yngre, så det var ret vildt at være i samme studie. Vi havde en writer mere med i studiet og fik lavet et rigtig godt sommer-vibe-track.

I morgen er sidste dag jeg har session, hvilket er med Lee-Ann Mccollum (Alexandra Stan, Karise Eden). Hun siger, hun har fået en vildt dygtig producer fra Holland til at være med i vores session, så det er jeg meget spændt på! ”

Søren Christense, producer, sangskriver og musiker. Guitarist og keyboardspiller i rockbandet The Blue Van 
”Jeg har lejet et centralt studie på Sunset Boulevard af min producerven, Carl Ryden, som også er en del af PB Management-familien. Her har jeg haft en masse gode sessions med artister/sangskrivere fra både USA, Canada og UK. Blandt andet Molly Moore, ARI, Fred Page og Katerina Bramley. Alle unge og up- and coming fra den lidt mere alternative ende af popskuffen herovre. Niveauet har været sindssygt højt, og jeg føler, vi har fået lavet nogle rigtig stærke sange, som allerede har fået super feedback og helt sikkert kan skaffe mere arbejde i fremtiden – og måske også et par cuts på de ep'er, som flere af dem har i støbeskeen. Hvem ved, men der gemmer sig i hvert fald virkelig noget talent i bakkerne herovre, og der har været stor åbenhed for at samarbejde også fremadrettet.”

Simone Tang, sanger og sangskriver
”Turen til LA, som jeg var heldig at få en plads på af DPA, har betydet for mig, at jeg har været i stand til at udvide mit netværk og møde dygtige sangskrivere og producere, jeg har kunnet kreere musik med. Jeg har brugt turen til at skrive materiale til eget virke som artist og samtidig skrive sange, der kan bruges i anden kontekst. Under mit ophold har jeg været i forskellige sessions, blandt andet med Justin Stein, sangskriver fra New York, Radhika Vekaria, sangskriver fra England og Carsten Lindberg, dansk producer. Turen har været helt fantastisk med fuld fokus på musik, og det er bestemt ikke sidste gang, jeg tager til LA, tilbage til de søde og dygtige mennesker jeg her har mødt og arbejdet med. Jeg opfordrer alle med ønsket om at udvide sit netværk og sin karriere om at søge om at komme med på DPA’s LA-tur!”
 
Læs mere om DPA’s rejse til L.A. for sangskrivere og producere her: http://dpa.org/kom-til-la-og-netvaerk

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA