Nyhed

Jelling Musikfestival: En kæmpe ære at få Queen til Jelling

Festivalleder Charlie Mortensen er stolt af at få verdensnavnet til Jelling, med Adam Lambert som sanger

I morgen torsdag den 26. maj åbner Jelling Musikfestival og fortsætter til og med 29. maj.

GAFFA har talt med leder af Jelling Musikfestival, Charlie Mortensen, der i interviewet giver sine musikanbefalinger på festivalen og glæder sig over at få Queen som headliner på programmet.

Er der nogle overraskelser i jeres line-up i år?


– Der er mange gode navne hos os, men i år har vi en rammende headliner, der hedder Queen og Adam Lambert, så dem er vi meget spændte på og glæder os til at se og høre. Legendariske Queen spiller som det eneste sted i Danmark i Jelling, så det er en kæmpe ære at få dem på vores festival og genopleve deres gamle klassikere. Adam Lambert er en dygtig entertainer, som leverer et brag af en koncert, og formår at få publikum med, så ham er vi også stolte over at kunne præsentere.

Hvem glæder I jer til at opleve på Jelling?

– Der er flere nye danske ting på de lidt mindre scener, for eksempel Phlake og Blaue Blume. Det bliver også spændende at se, om Saveus kan fylde det hele ud på en festivalscene. Det har vi store forventninger til, så vi er spændte på, om han formår at gøre det på Jelling, som er en af de første festivaler, der prøver det af. Så har vi jo også den gode, garvede elite, som altid er dejlig at høre.


Hvilke navne anbefaler du særligt på Jelling?

– Jeg glæder mig specielt til at høre det amerikanske rockband Skillet, som har et fantastisk stort publikum. Indendørs sælger de ud på ti minutter, så de er meget populære. Det amerikanske popband The Lone Bellow, som var absolut et af de største navne, jeg hørte sidste år på Tønder Festival, kommer også hos os i år, og dem kan jeg bestemt anbefale. Generelt vil jeg bare opfordre folk til at undersøge, hvad der foregår rundt omkring i Danmark, så man ikke bliver der, hvor man plejer. Vi vil på Jelling være en miniature af noget stort og har derfor et bredt festivalprogram med danske og udenlandske, store navne og nye spændende ting.

Festivalen har udsolgt af partoutbilletter, men GAFFA har et ganske lille lager af partoutbilletter, som du kan købe via GAFFA Plus. Læs mere her.


Læs mere om festivalen på dens hjemmeside

ANNONCE