Nyhed

En arrig Axl Rose kræver, at Google fjerner latterliggjorte billeder

Guns 'N Roses-forsangeren mener, at billeder af ham på internettet krænker copyrightloven, og billederne er pudsigt nok ikke så flatterende

Axl Rose, frontmanden for den legendariske rockgruppe Guns N' Roses og for tiden vikar for høreskadede Brian Johnson i turnerende AC/DC, har vendt sit kritiske blik imod Google, skriver The Guardian. Det drejer sig mere specifikt om nogle billeder taget ved en koncert tilbage i 2010, hvorpå Roses ansigt ser en smule mere svedigt samt rundt ud end normalt, og ved en googlesøgning af "Fat Axl Rose" dukker der memes op med disse billeder i tonsvis

Nu kræver Rose via firmaet Web Sheriff billederne fjernet med henvisning til DMCA. DMCA – eller "Digital Millennium Copyright Act" – blev vedtaget tilbage i 1998 og er den lov, der i USA officielt ulovliggjorde internetpirateri.

Axl Rose har ikke officielt oplyst den lidt flatterende natur af billederne som grund for anmodningen, men med hvordan internettet som helhed betragter og bruger billederne, er det ikke usandsynligt at antage dette som i hvert fald en del af grunden. Den officielle årsag er, at han mener, han har ophavsret til billedet, fordi fotografen Boris Minkevich har afgivet rettighederne ved en underskrift på en fotokontrakt. Minkevich udtaler, at han ikke kan huske, om han har underskrevet en sådan kontrakt.


Privatliv på internettet har længe været debatteret i medierne, for nylig eksempliciferet i Danmark ved adskillige sager vedrørende hævnporno. 

Google har afvist at kommentere sagen over for The Guardian.

Axl Rose kan opleves i front for AC/DC ved en udsolgt koncert i Ceres Park i Aarhus 12. juni.


ANNONCE