Bad Afro Records fylder 20 år og fejrer det med koncert

Bad Afro Records fylder 20 år og fejrer det med koncert

Nu er det slut med at være teenager. I år fylder det københavnske pladeselskab Bad Afro Records 20 år, og det skal fejres. Den 5. november 2016 slår spillestedet Loppen på Christiania dørene op til en jubilæumsfest, hvor Baby Woodrose, Narcosatanicos og Telstar Sound Drone blandt andre vil være at høre.

Der vil være 200 gratis øl fra klokken 21.00, og de første 100 fremmødte får stukket en gratis Baby Woodrose 7”-vinyl med de to eksklusive numre ”Breaking the Spell” og ”ESP” i hånden. Disse singler bliver ikke aktuelle i pladebutikkerne eller på streamingtjenester, så det vil være et oplagt samleobjekt. 

Med sloganet ”Pushing Scandinavian Rock to the Man!” begyndte Bad Afro Records at udgive vinyler i 1996. Pladeselskabet har gennem tiden arbejdet med kunstnere som The Hellacopters, The Nomades, Baby Woodrose, The Flaming Sideburns, Spids Nøgenhat, Turbonegro, Dragontears, 22 Pistepirkko, On Trial og mange flere nordiske navne.

Op gennem tiden har de arbejdet med genre som garagerock, punk, surf, soul ogglam rock, men de sidste 10 år er det den psych-relaterede genre, der har været i centrum for pladeselskabet.

Baby Woodrose udsendte den første single på Bad Afro helt tilbage i 2002 og er dermed selvskrevet ved fejringen af jubilæet. Lorenzo Woodrose og Co. har siden udgivet 10 album på selskabet, hvis man regner livealbums og opsamlinger med. De har såmænd også en ny plade på vej, og mon ikke de spiller en del sange fra "Freedom", der udkommer 16. september.

 

Narcosatanicos fra Aarhus udgiver deres andet album dagen før jubilæet, der således også fungerer som release party i København for den nye skive. I den forbindelse spiller de et helt sæt, så de har god tid til at smadre alle publikums sanser. Narcosatanicos lyder, med Bad Afros ord, "som hvis man ved et uheld kom til at åbne døren til helvede", og deres eksperimenterende noise rock har ikke mange ligesindede på disse breddegrader.

 

 

Telstar Sound Drone udgav deres andet album "Magical Solutions To Everyday Struggles" tilbage i marts. Et, med Bad Afros ord, "herligt klaustrofobisk og lettere paranoidt album, der blander psykedelisk rock, shoegaze og drone på en betagende måde, hvor de kan få hele lydbilledet til at sitre og nærmest stå stille, mens de udsyrede guitarer og de svævende vokaler omfavner lytteren."

 

Hvis du ikke vil gå glip af jubilæumsfesten, kan billetter købes på billetlugen.dk. Billetsalget er startet.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA