Nyhed

Folkeklubben udsender nyt album og tager på turné

Den danske folk-popgruppe udgiver deres tredje album i sensommeren

Kjartan, Rasmus og Rasmus, som er navnene på mændene bag Folkegruppen, har varslet et nyt album 26. august. "Slå Flint!" er navnet og det vil blive efterfølgeren til deres sidste, velmodtagne album "Danmarksfilm", som vores egen GAFFA anmelder Espen Strunk blandt andet udtalte følgende om: "Det er altså en fornøjelse af træde ind i et tekstunivers, hvor man kan møde såvel Tove D, Ole Jastrau og Dan Turèll som referencer til Søren Ulrik Thomsen, Skousen & Ingemann, Allan Olsen og J. D. Salinger. Der synes at ligge begavelse og ægte sproglig sans bag teksterne her, og begge dele hører faktisk til sjældenhederne" – samt kvitterede med fem stjerner.
 
Hvis deres to forrige album er noget at pejle efter, så er der god grund til at glæde sig til "Slå Flint!", som vil opfylde bandets trilogi, og om pladen siger bandet selv:
 
”Det er dén frigjorte plade, som vi først har kunnet lave med den erfaring, 500-600 koncerter rundt i landet giver. Den er skrevet og indspillet under en historisk heftig turnéaktivitet, der har spændt vidt fra sognegårde, kroer og musikforeninger over rockklubber og spillesteder til festivaler. Efter hver eneste koncert har vi snakket om, at den næste plade skulle kunne rumme det hele: rendyrket folk, store kærlighedsballader og hårdtslående rocksange – bundet sammen af dét tekstunivers, der umiskendeligt er Folkeklubbens. Den plade kommer nu!”
 
På albummet medvirker forskellige gæster, blandt Niels Brandt fra The Minds of 99, Søren Huss fra Saybia og den cubanske percussionist Eliel Lazo.
 
Albummet følges op af en turné landet rundt i oktober og november, og "Slå Flint!' kan fanges følgende steder:
 
21. oktober 2016 - Tønder - Tønder Kulturhus
22. oktober 2016 - Skive - Skive Theater
28. oktober 2016 - Odense - Posten
29. oktober 2016 - Roskilde - Gimle
04. november 2016 - Aalborg - Skråen
05. november 2016 - Aarhus - Rytmisk Sal, Musikhuset Aarhus
11. november 2016 - Esbjerg - Tobakken
12. november 2016 - Herning - Fermaten
18. november 2016 - København - Store Vega
19. november 2016 - Vordingborg - Stars
25. november 2016 - Rønne, Bornholm - Musikhuzet
 
Billetter kan købes gennem Ticketmaster, blandt andre.

 

ANNONCE