Se heftig video fra Distortion med Thanks alias Anders SG og Anders B fra Alphabeat

Se heftig video fra Distortion med Thanks alias Anders SG og Anders B fra Alphabeat

Thanks alias Anders SG og Anders B, der begge har en fortid i pauseholdende Alphabeat som henholdsvis sanger og guitarist, er aktuelle med den funky debutsingle ”Dizzy” og en ny video til sangen, optaget på Distortion-festivalen den 1. juni. Vi har talt med Anders SG om Thanks for at blive klogere på projektet. Se videoen nedenfor.

– Da Alphabeat boede i London, boede Anders B og jeg sammen, og vi har også haft studie sammen, både i London og senere i København. Da Alphabeat gik på pause, blev vi enige om at fortsætte, da vi havde fælles idéer. For et år siden tog vi til Los Angeles for en periode. Der mødte vi den australske, amerikansk bosatte sanger og sangskriver Sam Sparro, der har haft nogle hits. Det satte for alvor projektet i gang, og vi arbejdede spontant videre uden at tænke så meget. Siden dengang har vi arbejdet på vores første ep, fem numre, som vi for tiden er ved at mikse. Og vi er allerede begyndt på den næste ep, siger Anders SG og fortsætter:

– Den første ep er meget præget af de samarbejdspartnere, der medvirker, blandt andre Sam Sparro og Jacob Bellens, Nikolaj Rasted fra Hej Matematik, Bjarke Porsmose fra 4 Guys from the Future og den unge sangerinde Nikoline, der også er med i KarriereKanonen. Vores første single, ”Dizzy”, er klippet sammen af alle numrene fra ep’en, og jeg synger kor på det hele. Men vi skaber musikken i samarbejde med gæsterne, helt modsat i Alphabeat, hvor vi arbejdede meget i vores egen lukkede verden. Gæsterne har dog ikke været sammen i studiet, men hver for sig.

Hvordan er jeres livesæt?

– Lige nu arbejder vi med et skrabet sæt med nogle samplere, så vi kan flyve med det, og vi trigger så vokalerne fra samplerne, når vi spiller live. Men vi arbejder også med at få nogle sangere på live – ikke nødvendigvis dem fra ep’en. Sådan ligesom for eksempel Rudimental og Basement Jaxx gør. Vi udvikler løbende vores livesæt. 

Tak til seks årtiers musik

Hvor kommer navnet Thanks fra?

– Det var noget, vi fandt på, da vi fik en drink efter at have været til en fremragende koncert med David Byrne og St. Vincent i Falconer Salen i 2013. Vi vil gerne sige tak til al den musik, vi har lyttet til fra de sidste fem-seks årtier, som har inspireret os.

Hvem er jeres primære musikalske inspirationer – og hvorfor?

– Jeg vil sige Mark Ronson, på grund af den måde, han bruger fortiden på og får den til at lyde aktuel – og så hvordan han samarbejder med forskellige kunstnere.

Hvad kan vi forvente fra jer?

– Vores første ep udkommer efter sommeren – med en ny single lige efter sommeren.

Det er selvfølgelig oplagt at høre Anders SG, hvordan det går med Alphabeat. Er det et helt afsluttet kapitel eller hvad?

– Nej, jeg håber og tror da, vi finder sammen igen, men om der går fem, ti eller femten år, ved jeg ikke. Men vi havde brug for frisk luft efter at have spillet sammen i ti år, vi havde jo haft et fælles band siden teenageårene. Det har Stine (Bramsen, red.) jo gjort fremragende, hun har virkelig ramt noget sammen med Nikolaj Rasted. Vi ser stadig hinanden alle sammen. Vores trommeslager Troels arbejder på et pladeselskab (i øvrigt Copenhagen Records, som udgiver Thanks’ musik, red.), vores bassist Anders studerer på KEA, og vores keyboardspiller Rasmus laver reklamefilm.

I har skrevet kontrakt med Copenhagen Records, var det naturligt, fordi Alphabeats plader også udkom der?

– Nej, faktisk ikke, for det er jo nogle andre folk end dengang, men det er stadig et godt sted at være, og de har også ambitioner om udlandet, ligesom vi har.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA