Nyhed

Rapport: Dansk musik omsætter for milliarder

Branchen har oplevet en vækst på 12 procent på tre år

Dansk musik er en milliardindustri, der bidrager til det danske samfund og skaber arbejdspladser. Det dokumenterer rapporten Dansk Musikomsætning 2015, som konsulentvirksomheden Rambøll har udarbejdet på vegne den danske musikbranche. Rapporten bliver præsenteret den 17. juni på Folkemødet på Bornholm.

Opgørelsen viser, at de største kilder til omsætningen er henholdsvis salg af indspillet musik og livemusik. Livemusikken står for en omsætning på knap 3,9 milliarder kroner, mens den indspillede musik udgør 2,8 milliarder kroner.

Et blik på udviklingen det seneste år viser, at især indspillet musik fortsætter sin opadgående kurve med en vækst på 5 procent. Den positive udvikling kan først og fremmest tilskrives musikbranchens fokus på streaming, der i 2015 omsætter for 969 millioner kroner. Streamingomsætningen er dermed steget med 33 procent på blot et år – og 203 procent fra 2012 til 2015. Branchens satsning på nye, digitale tjenester har dermed båret frugt.


Med en omsætning på knap 6,8 milliarder i 2015 har musikbranchen oplevet en stigning på mere end 700 millioner siden 2012. Det er en vækst på 12 procent. I den periode har livemusikken oplevet en stigning i vækst på 10 procent, mens den indspillede musik har haft en vækst på 13 procent. 

Til sammenligning har alle øvrige brancher inden for dansk erhverv i samme periode kun oplevet en vækst på 1 procent.

Jakob Brixvold, sekretariatschef hos brancheorganisationen for koncertarrangører, Dansk Live, er tilfreds med det samlede resultat: ”Når Rambølls rapport viser, at både live og indspillet musik genererer milliarder til samfundsøkonomien, understreger det, at musikbranchen er en vigtig aktør i dansk erhvervsliv. Det håber vi, at de danske politikere skriver sig bag øret, når vi sammen skal finde ud af, hvordan vi kan stimulere væksten de kommende år,” udtaler han.


Det er fjerde år, Rambøll laver opgørelsen på vegne af musikorganisationerne IFPI, Koda, Dansk Live, MXD, Gramex og Musikforlæggerne.

 

ANNONCE