Nyhed

Copenhell-boss: Vores publikum er noget helt særligt

Jeppe Nissen fra Live Nation er stolt over festivallen for første gang kan præstere udsolgt og ser frem til mødet med Mørkets Fyrste.

I disse dage strømmer omkring 20.000 sortklædte metalhoveder til det gamle, nedslidte industriområde på Refshaleøen for at svinge håret til legendariske heavy-navne som Black Sabbath, King Diamond og Megadeth.

Danmarks største heavy-festival er vokset sig stor på rekordtid og kan i år præsentere sit hidtil mest ambitiøse lineup, hvilket har været stærkt medvirkende til, at alle billetter til 2016-udgaven af Copenhell er blevet revet væk.

Det er derfor en stolt Copenhell-arrangør Jeppe Nissen fra Live Nation, der for første gang kan slå dørene op til en udsolgt festival. Samtidig er der sommerfugle i maven hos den mangeårige metal-fan, der især glæder sig til mødet med Mørkets Fyrste, Ozzy Osbourne i egen høje person, der i år er det uomtvistelige hovednavn på Copenhell.


Hvad glæder du dig mest til i år?

– Vi har et rigtig fedt program i år med en række store navne, så der er heldigvis meget at se frem til. Men hvis jeg skal vælge en, så bliver det nok Black Sabbath lørdag. Det er deres sidste turne i den ”klassiske lineup”, så det bliver rigtig stort, og det passer helt perfekt til Copenhell og vores publikum. Og ser jeg selvfølgelig også frem til andre af de helt store som Megadeth, Scorpions og Alice Cooper, der alle er legendariske. Af de mere specielle ser jeg vildt meget frem til stumfilmen ”Gutterdämmerung”, hvor der er et liveband, der spiller til. Det bliver en helt specielt oplevelse.

Det er jo ingen hemmelighed, at der er kommet væsentlig mere konkurrence på den danske festivalscene, og eksempelvis Tinderbox snupper jo også en del navne i den tungere kategori. Hvordan mærker I det pres?


Der er selvfølgelig mange om buddet, men da vi er i en niche, har vi en lille fordel. Vores publikum er ikke kun kræsent, men også meget trofast, så på den måde kan vi adskille os lidt fra de andre. Men det er klart, at eksempelvis Faith No More, der spillede på Tinderbox sidste år og Rammstein, der spiller i år, er begge navne som ville have gjort sig rigtig godt hos os. Men det ser vi ikke som noget problem, og vi er ganske godt tilfredse med plakaten i år.

Blandt jeres publikum er der altid mange holdninger til programmet. Især går folk op i, hvem der ikke kommer. Hvem savner du på årets plakat?

– Som jeg nævnte før havde vi da meget gerne set både Faith No More og Rammstein spille hos os. Men sådan er det jo, når der er konkurrence fra mange andre festivaler. Samtidig skal man jo huske på, at vi jo er nødt til at vælge mellem de bands, der rent faktisk turnerer, når vi afholder festivalen. Men det er klart, at der altid er navne, som står højt på ønskesedlen år efter år. Det gælder eksempelvis et band som Tool, men der er nok mange, der efterhånden tvivler på, de nogensinde får taget sig sammen og lavet et nyt album. Et band som Machine Head ser vi også meget gerne på Copenhell. Indtil videre har de dog meldt ud, at de ikke spiller på festivaler. Vi ved ikke helt, om det er noget midlertidigt, eller om de ombestemmer sig om et år eller to.


Hvad har været din bedste koncertoplevelse på Copenhell?

– Der har heldigvis været mange. Men hvis jeg bliver tvunget til at vælge en, bliver det nok Lamb Of God i 2012. Festivallen var på det tidspunkt ved at vokse sig stor, og bandet ramte bare dagen. Det var en helt speciel oplevelse, hvor det hele fungerede. Vi ved også, at mange af vores gæster peger på den koncert som noget af det bedste, de nogensinde har set. Ikke kun på Copenhell, men i det hele taget.

Copenhell er vokset år efter år og kan i 2016 melde om 20.000 gæster og dermed udsolgt for første gang. Hvad betyder det for dig?


– Det er sindssygt fedt, og det viser bare os, at vi har en plads i det danske festivallandskab. Her må vi igen sende en tak til vores publikum, der bare er de mest seje og trofaste. De lader sig ikke skræmme af vejret, som jo aldrig rigtig har været med os her på festivallen, hvor vi stort set har haft regn hvert eneste år. Men heldigvis går vores gæster jo oftere i store støvler end i bikini.

Der er rigtig mange store metal-festivaller rundt omkring i Europa, blandt andet Sweden Rock i Sverige og Wacken i Tyskland. Hvor stort kan Copenhell blive?

– Vi er vokset rigtig fint hvert år, men det er klart, at området på Refshaleøen gør, at vi har nogle naturlige begrænsninger. Men vi elsker at være herude. Det er perfekt, fordi det er så tæt på byen og folk kan komme nemt til og fra centrum, men samtidig er de industrielle bygninger og det lidt slidte udtryk på Refshalenøen helt perfekt til heavy metal.


Hvis du kunne vælge fuldstændig frit på alle hylder, hvem ville du så helst opleve på Copenhell?

– Led Zeppelin. Det bliver bare ikke større. Men det er nok tvivlsomt, om det kommer til at ske. Det skal jo helt være i den originale lineup, så det må vel være umuligt.

ANNONCE