Nyhed

Video: The Sandmen besøgte GAFFAs stand på Tinderbox

Allan Vegenfeldt & Co. talte om før og nu og gav tre numre – med strøm på

Tinderbox er i fuld gang, og ligesom sidste år har GAFFA en stand på festivalpladsen. I år ligger vi lige midt imellem de to hovedscener over for DR og TV2 i en campingvogn, og her kan du blandt andet kunnet opleve live-interviews med Baby in Vain, Turboweekend og The Minds of 99 – og måske et par navne mere.

Fredag eftermiddag havde vi besøg af The Sandmen, der blandt andet fortalte, hvorfor de havde skiftet fra at synge på engelsk til det danske sprog – det var et spørgsmål om, at der skulle ske noget nyt – og hvad der var deres yndlingsfestival. Det var trods alt stadig Roskilde Festival, hvis ikoniske Orange Scene gruppen åbnede tilbage i 1988, og som sanger Allan Vegenfeldt har været frivillig på i de seneste år. "Men Tinderbox er også fin, og den er mindre slidt end Roskilde," som Vegenfeldt påpegede over for GAFFAs interviewer Henrik Tuxen. Han fortalte også, at bandet arbejdede på nye sange, men "det går langsomt, når man er i vores alder."

Gruppen spillede også tre numre med strøm på – først de forholdsvis nye, dansksprogede "Bevæbn dig med vinger" (en oversættelse af en sang med svenske Thåström) og "Udkantsdreng" samt – efter publikums krav om ekstranummer – klassikeren "House in the Country" fra 1989.


Se en optagelse af "House in the Country" hos TV2 Fyn.

 

Som et lille scoop havde vi i øvrigt fået Band of Horses til at give et akustisk nummer i GAFFAs campingvogn torsdag klokken 16.30. Gruppen spillede deres aktuelle single "Casual Parties" – se en optagelse hos TV2 Fyn.


Du kan også opleve live-interviews i GAFFAs stand på Roskilde – mere info følger – ligesom du kunne sidste år på Roskilde. Se et eksempel fra sidste års GAFFA-interview med Mew på Roskilde:

 


ANNONCE