Nyhed

Det skal musikerne og de andre kendte høre på årets Roskilde Festival – og det har de hørt

Vi har været en tur rundt med mikrofonen i Backstage Village

Traditionen tro vrimler det med kendte på Roskilde Festival, både optrædende musikere og musikere, der ikke skal give koncert, og andre kendisser. Ikke mindst i den såkaldte Backstage Village.

GAFFA har været et par ture rundt for at høre, hvad de kendte skal høre på årets festival, og hvad de allerede har hørt.

Aura, sangerinde og sangskriver


– Jeg ser især frem til Neil Young. Jeg er vokset op med hans musik, og så har jeg været på Roskilde i 27-28 år (Aura er 31 år gammel, red.). Mine forældre mødte hinanden på Roskilde. Roskilde er lidt som en familiefest for mig. Og så glæder jeg mig til at se Red Hot Chili Peppers og Santigold (som begge har spillet, når dette læses, red.). Red Hot Chili Peppers er jo legender, og jeg er stor fan af Santigold og har aldrig set hende live.

Magnus Millang, komiker 

– Jeg skal se Neil Young, Sturgill Simpson og Red Hot Chili Peppers. Jeg er et grungebarn fra 90'erne, og efterhånden er Red Hot Chili Peppers blevet gammelmandsmusik. Jeg kan se, at der er mange høje tindinger blandt publikum, og dem er jeg selv blevet en af. Jeg hænger fast i min egen ungdom. Og Neil Young er bare fedt, ligesom man skulle se Paul McCartney sidste år. Sturgill Simpson er en lidt nyere singer-songwriter, og jeg blev fanget af hans version af Nirvanas "In Bloom" – også et 90'er-hit.


Katinka Bjerregaard, sangerinde og sangskriver fra Katinka

– Jeg skal se Tame Impala. De er jo meget 70'er-inspirerede og psykedeliske ligesom Spids Nøgenhat og Fribytterdrømme, men der er samtidig noget, der gør det aktuelt i dag. Og så Bisse (der har spillet, når dette læses). Der er mange, der siger, han er meget følelsesladet, ligesom jeg selv er, men jeg forstår ikke helt musikken, og det synes jeg lyder spændende. Jeg så Red Hot Chili Peppers, og det var en skuffelse, selvom jeg ellers var helt vild fuld, så jeg burde være let at imponere. Jeg kunne næsten ikke se dem, fordi jeg ikke havde mine kontaktlinser på, men jeg kunne godt se, at deres forsanger Anthony Kiedis lignede et lig på scenen.

Jakob Brixen, sanger og sangskriver, Childrenn


– Jeg har set Sleep onsdag aften, som jeg havde set frem til, og som var superfedt, og Anna von Hausswolff, som også var fremragende. Jeg skal se PJ Harvey (som har spillet, når dette læses), Neil Young og Gojira, som desværre spiller samtidig med Sturgill Simpson. Jeg har aldrig set Neil Young, og han er jo en legende. Sleep var fantastisk, fordi det var lige så tungt, som jeg havde håbet på. Den måde, det går lige i maven på, er vildt forløsende. En banal opskrift, men den fungerer bare.

ANNONCE