Nyhed

Strøm Festival rykker til Superkilen på Nørrebro

AV AV AV runder festivalen af den 13. august med deres eneste koncert i København i år - og den er gratis. Derudover er der fest på Nørrebro, mulighed for at sove i en kirke og fejre planter højt til vejrs.

Strøm Festivals afsluttende dagsevent den 13. august kommer i år til at løbe af stablen på Nørrebro, nærmere bestemt Superkilen. Med artister som den københavnske supertrio AV AV AV (billedet), de elektroniske jazzekvilibrister Bremer/McCoy, aarhusianske Maizena og det engelske pladeselskab Rhythm Section International samt flere børneaktiviteter med Strøm School kommer hele området til at summe af musik med strøm i. Find mere info om dagens offentliggjorte arrangementer her forneden.

Det er værd at bemærke, at koncerten med anmelderroste AV AV AV også er deres eneste i København i år og samtidig ganske gratis. Trioen optrådte på dette års NorthSide Festival, hvor GAFFAs anmelder Silke Høj Christiansen kvitterede med fire stjerner. Hun skrev blandt andet: "AV AV AV slutter natten af med at gå amok, som de selv siger. Og det gør de så sandelig også, og det er tydeligt folk har det super sjovt. Nummeret har technotække, og folk har efterhånden danset så længe, at de tunge striktrøjer ligger smidt rundt omkring os."

Når mørket falder på, og de udendørs aktiviteter falder hen, fortsætter festen i Multihallen, hvor det Amsterdam-baserede pladeselskab Rush Hour styrer slagets gang. Rush Hour boss Antal og tyske Hunee vil begge spille dj-sæt, mens japanske Soichi Terada spiller et af sine excentriske livesæt. Rush Hour er ubestridt et af de vigtigste pladeselskaber inden for housescenen i løbet af de sidste 10 år og er kendt for at blande inspirationer fra disco, verdensmusik og funk med moderne houserytmer.


Vanen tro er der dog også plads til de mindre og skæve arrangementer til Strøm Festival. I år inviteres der blandt andet indenfor i Brorsons Kirke til sovekoncert, hvor den danske elektroniske artist Karsten Pflum leverer soundtracket til nattesøvnen. På en af byens smukkeste tagterrasser, Østergro, inviteres ligeledes indenfor til et noget særpræget event. Mort Garson lavede i 1976 albummet "Mother Earth's Plantasia". Albummet var en hyldest til planter og skulle grangiveligt skulle få dem til at gro hurtigere. I år er det albummets 30-års jubilæum, og det markeres med en koncert, hvor pladen opføres for planterne i Østergro af musikere fra blandt andre Choir of Young Believers og Treefight for Sunlight.

I 2016 er det 10 år siden, Strøm Festival for første gang præsenterede københavnerne for det ypperste inden for den elektroniske genre på både spillesteder, i byens rum og på alternative locations. Hidtil har det været en tilbagevendende tradition at hoppe i Enghaveparken i august, men i år rykker Strøm rødderne op og indtager Superkilen med gratis fest, hvor tre scener byder på nationale som internationale artister.

Festivaldirektør Frederik Birket-Smith udtaler: ”Enghaveparken har været en stor del af DNA’en for Strøm Festival, men da parken skal renoveres, var det en oplagt mulighed for at afprøve nye miljøer. Vi besluttede at prøve Nørrebros Superkile på grund af dens varierede arkitektur, som er en spændende ny legeplads at forsøge at skabe synergier mellem miljø og musik i. Samtidig ønsker vi at bringe den elektroniske musik ud i flere dele af byen og det sprudlende liv på Ydre Nørrebro er et oplagt sted at besøge.”


Se dagens offentliggjorte arrangementer - med links til billetter her:

STRØM: Superkilen

Line up: Av Av Av (DK) + Maizena (DK) + Al Dobson Jr (UK). + FYI Chris (UK) + Contours (UK) + Bremer / McCoy (DK) mf.
Lørdag 13. august kl. 14-22 – Superkilen, Nørrebro


STRØM: Rush Hour Label Night

Line up: Antal (NL) + Hunee (DE) + Soichi Terada (JP)
Lørdag 13. august kl. 22-04 – Multihallen Nørrebro.
Billetter her.


STRØM: Sovekoncert


Line up: Karsten Pflum (DK)
Tirsdag 9. august kl. 22-08 – Brorsons Kirke.
Billetter her.


STRØM: Plantasia

Line up: Anders Bach (Ice Cream Cathedral) + Christian Lindinger (Treefight For Sunlight) + Aske Bode (Bodebrixen) + Nikolaj Koch (Choir of Young Believers)
Mandag 8. august kl. 19:30-22 – Østergro
Billetter her.


ANNONCE