Nyhed

Stopper i AC/DC efter USA-turné

Medlem af den rutinerede rockgruppe afslører, at det er hans sidste turné

Bassist og rockstjerne Cliff Williams (venstre på billedet) har for nylig bekræftet over for magasinet Golfshore Life, at han takker af som medlem i AC/DC efter bandets sidste koncerter af deres USA-turné i august og september.

"Det har været det eneste, jeg har kendt i 40 år, men efter denne tur, så er jeg færdig med at være på turné og optage musik. Efter at have tabt Malcolm, postyret omkring Phil og nu dette med Brian, er det ændret. Min mavefornemmelse siger mig, at det er det rigtige at gøre," fortæller Williams i interviewet.

66-årige Williams har været en del af det australske rockband siden 1977, og hans exit efterlader guitarist Angus Young som det eneste originale medlem tilbage, efter at rytmeguitarist og bror, Malcolm Young, i 2014 måtte stoppe i bandet på grund af helbredsproblemer, og trommeslager Phil Rudd få måneder senere endte i retten for at være kommet med dødstrusler og være i besiddelse af narkotika.


Det sidste søm i kisten for mange, var da forsanger Brian Johnson fik at vide af lægerne, at han skulle holde op med at turnere med øjeblikkelig virkning tidligere i år, hvilket resulterede i at Guns N 'Roses-sanger Axl Rose trådte ind som frontfigur under bandets koncerter i Europa denne sommer.

Et spørgsmål, der er på manges læber nu, er om Angus Young kommer til at køre bandet videre som det sidste oprindelige medlem. 

AC/DC har udgivet 18 studiealbums gennem årene, hvoraf "Back In Black" fra 1980 (det første album med Johnson bag mikrofonen) er blandt de bedst sælgende i verden, med estimerede salg på over 50 millioner eksemplarer.


Deres seneste album "Rock or Bust" blev udgivet sent i 2014, og GAFFA anmelder Henrik Tuxen kvitterede med fem stjerner, da de kiggede forbi Orange Scene uden for åbningstid tilbage i juli 2015 og sagde blandt andet om koncerten: "I takt med at mørket folder sig ud i Roskilde, bevæger bandet sig gradvist væk fra autopiloten og dybere ind i selve sjælen og spilleglæden, som er den enkle, basale rock'n'roll's DNA. Det, som utallige har forsøgt, men ingen perfektioneret som AC/DC".

Se eller gense AC/DC spille "Back In Black" her:


 

ANNONCE