Nyhed

Politisk alternativ rocklegende til Danmark

Gik du glip af den nok mest anmelderroste koncert på Roskilde Festival, får du i oktober en ny chance for at opleve PJ Harvey på en scene

Der var én koncert, der var på alles læber til Roskilde Festival, og det var PJ Harveys utrolige optræden på Arena, som blæste både publikum og anmeldere frydefuldt omkuldt. Var du ikke til Roskilde, får du nu chancen for at opleve den engelske musiker igen, når hun vender tilbage til den Danmark og spiller i Falconer Salen, fredag den 10. oktober.

Polly Jean Harvey begyndte sin musikalske karriere tilbage i 1988. Hun begyndte at spille saxofon og guitar som barn, men det var først, da hun mødte den musikalske altmuligmand John Parish, hendes karriere tog fart. Sammen dannede de bandet Automatic Dlamini, som Harvey forlod til fordel for PJ Harvey Trio i 1991. Trioen levede frem til 1993 og var afsættet til Harvey's solokarriere, der for alvor tog fart i 1995 med produceren Flood (U2, Nine Inch Nails, Depeche Mode med fkere) ved roret på albummet ”To Bring You My Love”.

PJ Harvey er kendt for at have nogle stærke politiske budskaber i sin musik. Albummet ”Let England Shake” fra 2011 udløste ramaskrig blandt britiske politikere på grund af tekster om en nation i forfald. På 2016-albummet ”The Hope Six Demolition” skuer PJ Harvey ud mod resten af verden. Pladen er blevet til under ture til Afghanistan, Kosovo og Washington D.C. og er skabt i forbindelse med et kunstprojekt i London. "Med The Hope Six Demolition Project lykkes det til fulde at forene kunstprojektet med rocksangens DNA," skrev anmelder Jan Opstrup Poulsen og kvitterede med fem stjerner.

Albummet dannede naturligvis også rammen for Harveys Roskilde-koncert, og her var det ikke kun GAFFA, der var ude med topkarakter. Politiken, Berlingske, EkstraBladet, Jyllandsposten og Soundvenue strøede også alle deres stjerner udover oplevelsen. Du kan læse hele GAFFas anmeldelse her.

Forventningerne er altså helt naturligt skruet op, når PJ Harvey rammer Falconer Salen, fredag den 10. oktober.

Forsalget begynder torsdag den 14. juli, klokken 10.00, og billetter kan skaffes via www.billetlugen.dk

ANNONCE