Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter – flere er gratis

GAFFA – alt om musik

Weekenden nærmer sig med både sol og byger, men til gengæld solide temperaturer omkring 25 grader. På denne tid af året finder en stor del af koncerterne sted under åben himmel, og traditionen tro har vi valgt de 11 mest spændende, som der stadig er billetter til – ude som inde. Flere af dem er oven i købet gratis.

Klik på kunstnernavn for mere info og links til billetsalg

 


TORSDAG DEN 21. JULI:

København:

Less Win + Bleach Blondes, Pumpehusets Byhave (gratis, begynder klokken 18.30)


For fjerde år i træk åbner Pumpehuset sit hyggelige udendørs sommerspillested. Denne aften byder på danske Less Win og Bleach Blondes. Less Win er aktuelle med deres andet album, ”Trust”, som GAFFAs anmelder Morten Gottschalck for nylig tildelte fire stjerner og blandt andet skrev følgende om: ”Det andet fuldlængde cd album fra danske Less Win består af en række velskabte rockede og semipunkede kompositioner brygget på en analog mørkegrå lyd. Bandet balancerer flot mellem støj og hvile, uden at det på noget tidspunkt bliver krast eller kedeligt.” Læs hele anmeldelsen her.

Bleach Blondes er en trio, der spiller garage-psych-rock med inspiration fra alt fra 60’erne til 90’erne og har for nylig udgivet debutalbummet ”You Could Take the Whole World To Bed With You”.


Kolding:

Grøn Koncert, Hylkedalsvej, Seest (fortsætter til Randers 22. juli, Aarhus 23. juli og Aalborg 24. juli)

For 34. år i træk drager karavanen landet rundt for at samle penge ind til Muskelsvindfondens arbejde. De optrædende er i år Lågsus P3 featuring Gilli, Citybois og Emil Stabil, Shaka Loveless featuring Rasmus Walter, Stine Bramsen featuring Nabiha, Mads Langer, De Eneste To featuring Love Shop, Nik & Jay, Suspekt og D-A-D. Som i de sidste par år har Grøn Koncert fokus på musikmøder mellem forskellige kunstnere, og som en ekstra gimmick vil D-A-D spille et af deres hovedværker i fuld længde, enten ”No Fuel Left for the Pilgrims” fra 1989 eller ”Riskin’ it All” fra 1991, komplet med det af den originale scenografi, der har overlevet, og nye, store ting. Hvilket album, vi får at høre de enkelte dage, bliver dog først afsløret, når bandet går på scenen.

Allinge:


Christopher, Gæstgiveren


Hvis du befinder dig på Bornholm i denne weekend, kan det varmt anbefales at besøge Gæstgiveren, som hele sommeren har intimkoncerter med store danske kunstnere, og der er stadig billetter til alle koncerter denne weekend – torsdag gælder det popcharmetrolden Christopher.

 

FREDAG DEN 22. JULI:


København:

Meeting of Styles, Pumpehuset (gratis)

Graffti-festivalen Meeting of Styles er spredt ud på mere end 250 events, der finder sted verden over. Nu er turen kommet til Danmark, og med over en halv million besøgende hvert år er det sikkert at sige, at forskellige stilarter og kulturer mødes – og det er endda ganske gratis.


Hvert år samler festivalen prominente graffitikunstnere fra verden rundt, og igen i år får de talentfulde personer lov til at omdanne Pumpehusets byhave til et regulært graffiti show - men hvad ville et show være uden musik? Adskillige danske up & coming kunstnere er sat til at agere soundtrack til eventet, og af navne kan man blandt andet finde Young Bong, Emil Kruse og Original Pattesutter.

 

Oh Land, Tivoli, Plænen


Den farverige sangerinde er klar til at indtage de passende eventyrlige omgivelser i Tivoli med sine melodiske og detaljemættede popsange. Glæd dig til numre som ”Sun of a Gun”, ”White Nights”, ”Speak Out Now”, ”Reniassance Girls”, ”Head Up High” og mange flere.

 

Aarhus:


Nabiha, Tivoli Friheden

Nabiha har travlt denne weekend, hvor hun både skal optræde med Stine Bramsen til fire Grønne Koncerter og også give sin egen koncert i Tivoli Friheden. Forvent fængende, dansevenlige soulpophits som ”The Enemy”, ”Never Played the Bass”, ”Mind the Gap”, ”Animal”, ”Weapon” og andre godbidder fra sangerinden med den udtryksfulde stemme.


Allinge

Barbara Moleko, Gæstgiveren

Hvis du befinder dig på Bornholm i denne weekend, kan det varmt anbefales at besøge Gæstgiveren, som hele sommeren har intimkoncerter med store danske kunstnere, og der er stadig billetter til alle koncerter denne weekend – fredag gælder det den karismatiske soulpopsangerinde Barbara Moleko.

LØRDAG DEN 23. JULI:


Aarhus:


Elevatorfører, V58

Lørdag markerer syrerockbandet Elevatorfører deres udgivelse af de to nye studiealbum ”Prøv lige at forestille dig det” og ”Søvngænger” med pladereception og koncert. Der bliver hyggelig, tilbagelænet flipperstemning, når bandet præsenterer deres nye udgivelser, og senere følges der op med en vild koncert og udkoksede visuals. Receptionen er klokken 20, koncerten klokken 22.

 


Allinge

Mattias Kolstrup, Gæstgiveren

Hvis du befinder dig på Bornholm i denne weekend, kan det varmt anbefales at besøge Gæstgiveren, som hele sommeren har intimkoncerter med store danske kunstnere, og der er stadig billetter til alle koncerter denne weekend – lørdag gælder det noget så usædvanligt som en solokoncert med Mattias Kolstrup, kendt for de snart albumaktuelle Dúné, der i foråret spillede for udsolgte huse over hele landet.

 

SØNDAG DEN 24. JULI:


København:


Beyoncé, Parken (få billetter)

Der er stadig få billletter tilbage til koncerten med en af verdens absolut største popstjerner i disse år. Beyoncé har en imponerende soulstemme, et cv spækket med hits og er kendt for koncerter, som er spektakulære totaloplevelser. Da Beyoncé sidst besøgte Danmark, i Forum i 2013, uddelte GAFFAs anmelder Sohail Hassan de maksimale seks stjerner og skrev blandt andet: ”Koncerten kunne på flere punkter sammenlignes med Michael Jacksons. Hans koncerter står dog stadig som de største. Der er dog ingen tvivl om, at Beyoncé som den mægtige stjerne og ener, hun er, skinner utroligt stærkt live. Især i den opsætning, vi oplevede i aften. En koncert, som vil blive husket.  Og hvis hun holder, hvad hun lovede, nemlig at vende tilbage, kan det varmt anbefales at købe billet.” Læs hele anmeldelsen her:

 


 

Thøger Dixgaard + Joey Moe, Nemoland, Christiania

Traditionen tro holder Nemoland på Christiania gratis koncerter hver søndag hele sommeren. Denne søndag gælder det to af Danmarks store mandlige popsangere i disse år, den relativt nytilkomne Thøger Dixgaard, kendt for blandt andre ”Blød indeni”, ”Former” og ”Tæt på”, og den mere erfarne Joey Moe, leverandør af hits som ”Yo-Yo”, ”Gi’ Mig”, ”Million” og adskillige andre. Der bliver noget af synge med på.

Udsolgte koncerter:


Koncerter og festivaler, vi ville have udsolgt, hvis de ikke var udsolgt:


Musik i Lejet-festivalen i Tisvildeleje

Allan Olsen, alle tre solokoncerter i henholdsvis to gange Hjørring og Sindal denne weekend er udsolgt

Samsø Festival


ANNONCE