Nyhed

Slowhand får stor fangst på krogen

Eric Clapton imponerer på Island – dog ikke for sin evne til at svinge guitaren, men fiskestangen

Den britiske guitarist Eric Clapton, hyldet som værende Gud i 1967, har gjort sig bemærket under sin ferie på Island. Dog ikke for sin guitarteknik og følte blues-licks. Nej, han har tværtimod fanget årets største laks. Det skriver Icenews.is.

Den feterede guitarist har nydt fiskeriet i floderne på Island, og i fredags lykkedes det ham så at trække sommerens indtil videre største laks ud af Vatnsdalsá-floden, fortæller guiden Sturla Birgisson til Morgunblaðið. 

Clapton baksede med den modvillige laks en god kilometers tid nedad floden, før han endelig fik den hevet på land. Fisken var 108 cm lang og vejede ca. 12 kilo. Det er således sommeren største fangst, Slowhand har fået på krogen, og bedriften er blevet døbt "Årets kamp" af flodens hjemmeside. Se et billede via www.vatnsdalsa.is her.

Floden Vatnsdalsá er kendt for størrelsen af sine laks, og den har været et yndet mål for lystfiskere siden 1936, hvor man begyndte med fluefiskeri i floden.

Den 71-årige brite, som etablerede sit ry under det britiske bluesboom i slut-60'erne, hvor han var medlem af blandt andet The Yardbirds, John Mayall & The Blues Breakers, Cream, Blind Faith, Derek And the Dominoes, før han tog hul på en legendarisk solokarriere, udgav i maj sit seneste album, "I Still Do".

GAFFAs anmelder Henrik Friis konkluderede, at der stadig var liv i legenden og kvitterede med fire stjerner. "Mens 71-årige Eric Clapton flirter stadig mere højlydt med en karriere-afslutning i pressen, lyder det nye album egentlig ikke som et punktum."


ANNONCE