Nyhed

Leonard Cohen bebuder nyt album til efteråret

Den 81-årige legende er relativt hurtigt ude med opfølger til 'Popular Problems' fra 2014

Den 81-årige Leonard Cohen har bebudet over de sociale medier, at han udgiver sit nye album, "You Want It Darker", til efteråret. Det skriver Rolling Stone. Se trackliste forneden.

Albummet består af ni nye sange og er Cohens første udspil siden "Popular Problems" fra 2014. Det må siges at være en kort ventetid på nyt album fra en sangskriver, der ikke er bleg for at bruge ti år på at skrive en sang færdig.

Cohens pladeselskab gennem fem årtier, Sony Music, er allerede ude med lovprisninger og kalder "You Want It Darker" en samling "hjemsøgende sange" og fortæller, at de "heldige få", der allerede har hørt sangene, kalder det "et mesterværk" og "klassisk Cohen." I juni kunne man høre en del af albummets titelnummer i showet "Peaky Blinders" - artikel fortsætter under videoen.



Man kan sige, at Cohen har holdt albummet i familien, da det er hans søn, Adam Cohen, der har produceret den legendariske sangskrivers 14. album. En officiel udgivelsesdato er endnu ikke offentliggjort.

Sidste år var Cohen aktuel med "Can't Forget: A Souvenir of the Grand Tour", en samling sange fra Cohens (muligvis sidste) turné i 2012 og 2013, som inkluderede to nye kompositioner, "Never Gave Nobody Trouble" og "Got a Little Secret". GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen kvitterede med fem stjerner og skrev:

"At kalde de sange for sjældenheder er måske lidt af en overdrivelse, men Can't Forget: A Souvenir Of The Grand Tour er ingen hitparade, men derimod endnu en tør konstatering af, at Cohens sange er fødte klassikere, og at han og bandet var i topform under hele turnéen. Vi må bare atter bøje os i støvet og nyde det i fulde drag, så længe han stadig er produktiv. Gerne med flere perler fra snoren."

Samme anmelder kvitterede også med seks stjerner for "Popular Problems". Læs hele anmeldelsen her.


Leonard Cohen gjorde for nylig en rørende gestus, da hans gamle muse, Marianne Ihlen, lå for døden. En tæt ven af Ihlen kontaktede for kort tid siden Cohen for at informere ham om Ihlens tilstand, og på få timer svarede han tilbage, i form af et smukt brev, der blev læst højt for hende på hendes dødsleje. Den nu 81-årige poet, sanger og sangskriver mødte Ihlen på den græske Ø Hydra i begyndelsen af 1960'erne, og hun inspirerede ham til at skrive nogle af sine mest kendte sange, såsom "So Long Marianne" og "Bird On a Wire".

 Du kan se tracklisten til Leonard Cohens "You Want It Darker" her:

1. "You Want It Darker"
2. "Treaty"
3. "On the Level"
4. "Leaving the Table"
5. "If I Didn't Have Your Love"
6. "Traveling Light"
7. "It Seemed the Better Way"
8. "Steer Your Way"
9. "String Reprise/Treaty"


 

ANNONCE