Nyhed

Mew og When Saints Go Machine optræder med symfoniorkester

Copenhagen Phil er tilbage med deres 60 Minutes-festival

Symfoniorkestret Copenhagen Phil er klar med offentliggørelsen af de første to navne til orkestrets 60 Minutes Festival 2017, hvor rytmiske musikere og bands optræder sammen med de 45 klassiske musikere. Denne gang er det de danske bands When Saints Go Machine og Mew (billedet), der møder det klassiske orkester i Konservatoriets Koncertsal i København henholdsvis 4. og 9. februar.

”60 minutes of When Saints Go Machine”

Når When Saints Go Machine går på scenen lørdag den 4. feb­ruar, bliver koncerten én lang symfoni på 60 minutter baseret på sange og symfoniske temaer fra When Saints Go Machines roste bagkatalog, der pt. tæller en ep og tre album. Publikum kommer med andre ord til at opleve en When Saints Go Machine-symfoni for orkester og forsanger Nikolaj Vonsild. Forud for koncerten har When Saints Go Machines bandmedlemmer arbejdet med at skrive symfonien i samarbejde med komponisten Karsten Fundal.


When Saints Go Machine udtaler:

"I vores musik har vi ofte brugt og indspillet klassiske instrumenter, men det er første gang, vi har fået mulighed for at udskifte al instrumentering med et fuldt orkester. Så ud over, at det forhåbentlig bliver en smuk og følelsesladet oplevelse, bliver det måske også den eneste gang, det kommer til at ske.“

Se videoen til When Saints Go Machines "Add Ends":

"60 minutes of Mew”
Mews storladne lydunivers kalder i den grad på et stort symfoni­orke­ster. Derfor går bandet sammen med Copenhagen Phil om kon­cert­en 60 minutes of Mew, der dykker ned i Mews mange sym­fo­ni­ske lag. Kon­cert­en byder også på splinternyt Mew-materiale og finder sted den 9. feb­ruar 2017 i Konservatoriets Koncertsal.

Selv siger Mew:


"Vi er utrolig spændte og glade for at annoncere vores sam­arbejde med Copenhagen Phil. Den 9. februar 2017 optræder vi i Konservatoriets Koncertsal side om side med dette eminente symfoniorkester, hvor vi gen­fortolker og re-arran­ge­rer sange fra vores katalog – og præsenterer helt nyt materiale, som ingen tidligere har hørt.”


Se videoen til Mews "Water Slides:"

Om 60 minutes-koncerterne:


Copenhagen Phils 60 minutes koncertrække har eksisteret siden sæson 2011/2012 og har gennem årene præsenteret koncerter i samarbejde med kunstnere som Den Sorte Skole, Efterklang, Love Shop, Oh Land, Nikolaj Nørlund, Dessner-brødrene fra The National, Richard Reed Parry fra Arcade Fire, Cody, DJ Noize med flere. Koncerterne lægger vægt på at vise de mange udtryks­mulig­heder, et moderne symfoniorkester rummer.

Billetsalget starter tirsdag den 16. august 2016 klokken 10.

I februar holdt Copenhagen Phil sin første 60 Minutes-festival med blandt andre Nikolaj Nørlund. En koncert, som GAFFAs anmelder Ivan Rod tildelte fem stjerner og blandt andet skrev følgende om:


"Og fælles for disse noget nær sublime numre var, at de bestod af organiske arrangementer, en perfekt balance mellem det symfoniske og det rytmiske og en suverænt godt afstemt balance mellem det instrumentale og det vokale. Nørlund, der næsten fremstod som en griot, blev båret og bar gennem de storladne numre, som alle havde noget intellektuelt over sig, og en tone af noget politisk eller filosofisk under sig. Uanset ujævnheder, udviklede koncerten sig som helhed til en absolut værdig afslutning på en fascinerende flot og dybt professionelt afviklet festival."

Læs hele anmeldelsen her.

 
ANNONCE