Nyhed

Oh Land vil bade Randers Havn i lyd i gigantisk show

Sangerinden får hovedrolle i stort anlagt forestilling på Randers Havn

Den danske sangerinde Oh Land, med det borgerlige navn Nanna Øland Fabricius, får en absolut hovedrolle i opsætningen af den gigantiske forestilling “Watermusic”. Hun skal nemlig komponere musik og sang til forestillingen, der på den musikalske front bliver fremført af et 350 personers stort kor fra Korby Randers – og Oh Land selv. Foruden komponeringen af musik og lyd til forestillingen skal Oh Land også selv spille en af de bærende roller i forestillingen, nemlig rollen som havets dronning. 

Forestillingen bliver til dato den største enkeltstående udendørs begivenhed i Randers, og Oh Land lægger ikke skjul på, at hun ser frem til arbejdet:

”Jeg glæder mig til at være involveret i et projekt af denne størrelse med så mange elementer, der skal spille sammen. Det er et kæmpe projekt, som har de højeste kunstneriske ambitioner på alle fronter. Jeg glæder mig til at skabe musik til denne mytiske og dragende forestilling og være med til at gøre havnen levende,” siger sangerinden. 


Rammerne for “Watermusic” bliver Randers Havn, som to aftener i september 2017 omdannes til et univers af lys og lyd. Her lever truende havvæsner fra dybet, cirkusartister i åndeløs luftakrobatik og både i glidende dans over vandets mørke overflade. I forestillingen er over 600 medvirkende, og der vil kunne opleves avanceret lyd, lys og 3D-projektører. Statens Kunstfond støtter projektet, således at Oh Land kan producere ny musik til forestillingen, der styres og administreres af Randers EgnsTeater.

“Watermusic”-forestillingen er en del af Europæisk Kulturhovedstad – Aarhus 2017 og er blot ét af i alt 12 "fuldmåneprojekter" i det officielle program.

Du kan læse mere om projektet her og blandt andet se en videopræsentation


ANNONCE