Nyhed

Teitur og Nico Muhly udgiver YouTube-inspireret album

I oktober udkommer “Confessions” på iTunes og Nonesuch Records Store.

Den færøske singer-songwriter Teitur og den amerikanske komponist Nico Muhly går sammen om at udgive et YouTube-inspireret album. “Confessions” hedder den nye plade, der udgives den 21. oktober af Nonesuch Records (Laurie Anderson, Emmylou Harris, Wilco med flere). Den 4. november er vinylen ude.

Nico Muhly, der komponerer moderne klassisk musik, har arrangeret større orkestre for kunstnere som Björk og Anthony and The Johnsons. Færøske Teitur Lassen, bedre kendt som Teitur, har siden sin debut i 2003 vundet flere priser ved Danish Music Awards. Projektet mellem de to kunstnere har stået på siden 2008, og nu ­– otte år efter de begyndte at lytte til YouTube-videoer – er Nico Muhly og Teitur Lassen klar med deres albumudgivelse. “Confessions” er inspireret af tilfældige YouTube-klip og de kommentarer, som brugere har givet videoerne med på vejen.

“Det var en tid, hvor alle delte de her meningsløse videoer. Det var bare fascinerende, da vi begyndte at se dem. Jo mere vi så dem, jo mere undrede vi os: “Hvad ligger der bag det her? Hvorfor gør folk det der?” De sagde vitterligt: “Det her er virkelig smukt, det her er sygt, det her er mig,” folk bekendte ting. Og det gav os titlen til albummet,” siger Teitur om hele idéen bag “Confessions”.


“Vi søgte også efter anonyme hollandske videoer, hvor folk fortæller uventede ting, herunder den her kvinde, der sagde: “Jeg elsker duften af min printer om morgen.” Det gjorde mig så glad. Den duft er så specifik. Det er ikke en beskidt tilståelse, men mere ligesom, hvis du går hjem til en ven ti minutter før, de venter dig, og du så får et blik af noget privat,” forklarer Nico Muhly om, hvordan han og Teitur har brugt YouTube som inspirationskilde.

Allerede nu kan du downloade sangen “Describe You”, hvis du forudbestiller albummet på iTunes eller Nonesuch Records Store. Her kan du lytte til det karakteristiske “Confessions”-nummer:


ANNONCE