Nyhed

Frank Oceans ”Blonde” bliver downloadet ulovligt på livet løs

Albummet er blevet downloadet ulovligt over 750.000 gange på under én uge

I en tid med internet og piratkopiering kan man ikke nøjes med at se på, hvor mange plader, der er solgt, eller hvor mange gange det er blevet streamet, når man skal vurdere om et nyt album er populært.

Man må også se på antallet ulovlige downloads. Og ud fra det kan det konkluderes, at Frank Ocean er en populær mand.

Siden forrige weekend – der fremover vil refereres til som weekenden, hvor Frank Ocean skænkede verden hele tre udgivelser, to album og et magasin – er ”Blonde” blevet illegalt downloadet over 750.000 gange, skriver Music Business Worldwide.


Indtil videre er det kun muligt at lytte til albummet på lovlig vis gennem Apple Music, og trods det høje antal ulovlige downloads forventes det, at ”Blonde” kommer på toppen af den engelske og amerikanske album-hitlister. Og mon den ikke også er at finde på den danske næste gang?

GAFFAs anmelder kvitterede for albummet flotte fem stjerner, og skrev blandt andet:” Med Blond byder Ocean lytteren velkommen til endnu et indblik i sit lækre, skæve, melodiøse, mærkelige og upolerede musikalske univers.”

”Blonde” har midlertidigt også skabt røre i musikbranche-land. Frank Ocean valgte nemlig at gå uden om sin kontrakt med Universal Musics datter-selskab Def Jam og udgive albummet på egen hånd, mens Def Jam fik det ”falske” Ocean-album ”Endless”.


Læs mere om den meget omtalte sanger, sangskriver og musiker her.

Se musikvideoen til førstesinglen "Nikes" herunder:


ANNONCE