Nyhed

John Lennons morder søger om prøveløsladelse uden held

Siden Mark David Chapman kom bag lås og slå for mordet på Beatles-medlemmet John Lennon, har den 61-årgie morder søgt om prøveløsladelse ni gange.

Mark David Chapman, manden der myrdede John Lennon den 8. december i 1980, fik i går, mandag den 29. august, sit niende afslag på benådning, fortæller Reuters, og altså må den 61-årige Lennon-morder forblive bag tremmer i det højsikrede fængsel Wende Correctional Facility, beliggende i staten New York.

Tilbage i august kunne New York Daily News fortælle, at op til fem personer efterspurgte Mark David Chapmans prøveløsladelse. Det måtte panelet, der havde til opgave at afgøre Chapmans skæbne, også medtage i sine overvejelser af dommen.

“På trods af mange positive faktorer mener vi, at mordets overlagte og opsigtsvækkende karakter opvejer disse (…) Vi anser, at din prøveløsladelse vil være uforenlig med vores velfærd og misbillige forbrydelsens alvor og, for så vidt, undergrave loven,” udtalte New Yorks kommission for prøveløsladelser i går, da Mark David Chapman modtog sit afslag.


Sidste gang Mark David Chapman søgte prøveløsladelse var i 2014, hvor han også fik afslag. Det var først i 2000, da han havde udstået de minimum 20 års fængsel, som straffen for det overlagte drab på John Lennon foreskrev, at Chapman fik mulighed for at anke sin dom. Chapmans næste mulighed for at søge om prøveløsladelse er i 2018.

ANNONCE