Nyhed

Afgørelse: Ingen retssag mod Queen B

Beyonces visuelle “Lemonade”-album har været under beskyldning for at plagiere Matthew Fulks kortfilm “Palinoia”.

I juni lagde filminstruktør Matthew Fulks sag an mod Beyoncé, hvor han anklagede Beyoncé for at have kopieret ni scener fra hans kortfilm “Palinoia”. Ifølge Matthew Fulks skulle Beyoncé have brugt disse ni scener til videoalbummet “Lemonade”. Men den sag afviser den føderale dommer i New York, Jed Rakoff. Det skriver Rolling Stone

Anklageskriftet, som Matthew Fulks indgav i juni, retter sig mod både Beyoncé, Sony Music og Beyonceé eget paraplyselskab Park Wood Entertainment. I skriftet hævede Fulks også, at mange af de personer, som har medvirket i Beyoncés “Lemonade”-projekt, også havde adgang til Fulks kortfilm “Palinoia” under produktionen af “Lemonade”.

Men i juli fik Beyoncés advokater sat støre spørgsmålstegn ved Fulks anklagende påstande. De kunne nemlig fortælle, at graffiti, personer med hovederne bøjet ned, parkeringshuse og sidebelyste dystre figurer ikke omfattes af copyright-loven. Det var blandt andet nogle af de elementer, som Matthew Fulks beskyldte Beyoncé for at have stjålet til “Lemonade”.


Desuden kunne Beyoncés advokater påpege, at fortællingerne var stik modsatte af hinanden: “Lemonade” skildrer en afroamerikansk kvinde, der kæmper sig igennem mistanker, fornægtelser, vrede og som – til sidst – forsones med sit parforhold. “Palinoia” er en fortælling om en hvid mand, der er kriseramt efter et endt parforhold.

“Efter en udførlig gennemtænkning af parternes korte og verbale argumenter imødekommer retten tiltaltes erklæringer. Et notat forklarer årsagerne til denne afgørelse, der vil opføres som den endelige dom,” skrev dommer Jed Rakoff, da han gav Beyoncés advokater medhold og smed Fulks’ anklageskrift ud.

Beyonce besøgte Danmark den 27. juli, hvor popstjernen gav en så storslået koncert i Parken, at anmelder Sara Elizabeth Nedergaard spåede Queen B til at være den perfekte præsidentkandidat.


ANNONCE