Nyhed

Koncertaktuelle White Lies: Det handler om at være ønsket, når ens kære er i følelsernes vold

Harry McVeigh, Charles Cave og Jack Lawrence-Brown danner tilsammen det britiske postpunk-band White Lies. Snart kommer trioen til Danmark, straks efter udgivelsen af deres fjerde album “Friends”.

Til efteråret turnerer White Lies rundt i Europa med både nyt og gammelt musik, hvor de under touren besøger Store Vega i København den 25. oktober og Train i Aarhus den 29. oktober. Inden den britiske postpunk-trio drager ud i det europæiske landskab, venter deres fjerde albumudgivelse. “Friends“, som den nye plade hedder, udkommer den 7. oktober og har allerede kastet en single af sig, “Take It Out On Me”.

I den forbindelse har vi talt med forsanger Harry McVeigh om de kommende koncerter i Danmark samt den nye plade “Friends”.

Harry McVeigh (vokal, guitar), Charles Cave (kor, bas) og Jack Lawrence-Brown (trommer) dannede gruppen White Lies tilbage i 2007. I 2009 udgav White Lies debutalbummet “To Lose My Life”, der samme år landede som nummer et på den britiske hitliste over albums, UK Album Charts. Siden da har White Lies udgivet yderligere to albums, “Ritual fra 2011” og “Big TV” fra 2013, der scorede fire stjerner hos GAFFA-anmelder Kristian Petersen. Læs hans anmeldelse her.


White Lies har også optrådt i Danmark af flere omgange, sidst i 2014 på Northside Festival, hvor anmelder Sara Elisabeth Nedergaard kastede tre stjerner af sig og skrev:

“Jeg står især til falds for bandet, når White Lies får en god 80'er-tromme på numrene, og McVeighs stemme nærmet kammer over i en Duran Duran-lignende vokal, båret frem af insisterende keys. Og hittene, de var der, publikum var glade, og selv den dovne humlebi, der summede rundt blandt folk til venstre for lydteltet, lod til at hygge sig.”

Resten af anmeldelsen kan du læse her.


Harry, hvad kan vi forvente af White Lies’ kommende koncerter i København og Aarhus?

– For at være ærlig, så ved jeg det ikke. Vi er ved at planlægge øvning engang i starten af september.

Hvilket indtryk har I af det danske publikum?


– Vi har altid haft virkelig gode shows i Danmark. Folk går helt amok, og det elsker vi.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?

– Det er meget nemt at skade ens stemme, så jeg bruger meget tid på at varme min stemme op og gøre den klar, men vi har ikke rigtig nogle særlige vaner. Vi snakker ikke om vores egen musik, da vi altid snakker om den, men vi forsøger at lytte til noget andet, der får os i gang inden showet. Vi får også “en lille én” eller et par drinks, men intet specifikt. Det vigtige er at være varm og klar til at gå på scenen.


Hvad står der på jeres forplejningsliste?

– Ikke noget særligt sundt …

Hvorfor hedder jeres nye album “Friends”?


– Vi havde lavet en sang, der hed “Friends” til den kommende plade, så vores nye album er opkaldt efter én af de sange, som vi indspillede, men som ikke kunne komme med på pladen. “Friends” var et stort offer, men jeg er sikker på, at folk nok skal få lov til at høre nummeret en dag. Det er nok den mest punk-rockede sang, vi har lavet. Alligevel er navnet “Friends” blevet hængende, fordi vi altid har kunne lide titler af få ord, og som er lidt underlige, selv om ordene er meget familiære. Sådan er titlen på vores seneste album fra 2013, “BIG TV”, for eksempel. Det er dog anderledes med titlen “Friends”, der har så mange associationer, at navnet får folk til at tænke på flere ting. For mit vedkommende tænker jeg på tv-serien “Friends”.

I juli udgav White Lies den første single fra “Friends”. Hvad handler “Take it Out on Me” egentlig om?

– Sangene fra “Friends” handler om en masse ting, der relaterer til de forhold, man har i livet, om det så er venner eller partnere. “Take it Out on Me” er ret typisk, hvad det tema angår. Hvis jeg skal svare helt præcist, så handler sangen om at ville være i et forhold uden problemer. Nogle gange tror jeg, at især Charles (kor, bas og tekstforfatter) tænker, at det er ret skønt at være ønsket, når nogen er et følelsesmæssigt rod.


Det siges, at “Take it Out on Me” oprindeligt var inspireret af en galning på Instagram. Kan du fortælle mere om det?

– Den originale tekst handlede om det her crackvrag af en skør, religiøs tosse, der boede et sted i USA. Han blev ved med poste de her tal – 89-1-3 – på Instagram. Måske er det et vers fra Biblen, men han blev ved med at dele det, og til sidst endte tallene 89-1-3 med at være det originale omkvæd til “Take it Out on Me”. Vi prøvede dog at skrive flere versioner af teksten, men vi kunne bare ikke få det til at virke. Det blev for mærkeligt, og forståeligt nok handlede teksten jo også om en sindssyg mand.

Så I ændrede teksten til ”Take it Out on Me” fra at handle om en vanvittig og religiøs fyr til at handle om vanvittig og ugengældt kærlighed?


– Ja, lige præcis.

Desuden minder “Take it Out on Me” om A-has “Take on Me”, især når man sammenligner numrenes synthpop-melodier og temaerne, der i begge sange handler om ugengældt kærlighed. Var I inspireret af det norske band, da I indspillede “Take It Out On Me”?

– Det tror jeg ikke, men vi elsker “Take on Me”. Vi har lyttet meget til den sang. Faktisk har vi engang spillet med A-ha i Norge, og vi beundrer dem virkelig.


Hvad skal der ske, når White Lies afslutter bandets Europa-turné til december?

– Jeg håber virkelig, at vi får chancen for at spille i USA – især på vestkysten! Og så håber jeg også, at vi kommer til at spille rigtig mange koncerter til sommer.

Varm op med "Take It Out on Me":


ANNONCE