Nyhed

Se live-video med Allan Olsens nye band

I anledningen af sin efterårsturné, hvor man kan opleve Jonah Blacksmith som support, har Allan Olsen samlet et nyt orkester.

Fra oktober i år tager Allan Olsen på Danmarksturné med orkester. Nu har han netop offentliggjort en video med sit nye band, hvor de spiller nummeret ”Lille Ørred”.

Med en traditionel bandlyd debuterede Allan Olsen i 1989 med albummet ”Norlan”. I mange år efter turnerede han med varierende konstellationer af orkesterbacking, og med adskillige – for rocken – utraditionelle instrumenter. Han har også givet talrige solokoncerter og aldrig haft et fast orkester eller en fast ”sound”, og det er snart otte år siden, at Allan Olsen sidst turnerede med et backingband.

Nu har han samlet et spændende hold af musikere bag sig, som man kan få lov til at opleve på deres store efterårsturné.


Foruden Allan Olsen på sang og guitar består bandet af Lars Skjærbæk (div. strenge), Gæst Vincent (div. keys), Mads Andersen (trommer) og Thomas Alstrup (bas og banjo).

Sidste år gæstede Allan Olsen Atlas i Aarhus, hvor Morten Ebert Larsen gav koncerten fem stjerner og skrev:

"Noget beundringsværdigt er spillemandens spilleglæde – han har virkelig lyst til det, han gør. Olsen er ikke lige som størstedelen af de danske kunstnere på hans alder (eller ældre), som spiller to sæt af 45 minutter, og så er det ellers slut. Sådan er det ikke her. Godt nok varer første runde det meldte minuttal, men efter pausen tager Olsen fat og leverer et sæt i omegnen af halvanden time. Der er endda nye halvfærdige sange med i aften, som prøves af overfor publikum, der er herligt levende og lyttende. Vi kan lide, hvad vi får serveret." Læs resten af anmeldelsen her. 


Som support til koncerten kan man opleve syv-mands-ensemblet Jonah Blacksmith, der i april 2015 udgav debutalbummet ”Northern Trail”. Siden har de været landet rundt, og til årets festival i Tønder sidste år gav GAFFAs Peter Lykke Madsen koncerten hele seks stjerner og skrev blandt andet følgende:

"Bevæbnet med hele to trommeslagere er det lige i fjæset folk, der i løbet ef en times tid blæser teltet om kuld. På syngende nordjysk får vi at vide, at vi selv kan vælge om "det ska vær' vild' eller retti vild". Det blev retti retti vild, og indenfor ganske kort tid danser folk bogstavelig talt på bordene." Læs hele anmeldelsen her.

Se Allan Olsen spille "Lille Ørred" med sit nye band ved at klikke på billedet øverst i artiklen.


 

Efterårsturnéen er som følger:

12.10 Musikhuzet - Rønne


13.10 Sønderborghus - Sønderborg

14.10 Pavillionen - Grenå

15.10 Skive Teater - Skive


20.10 Paletten - Viborg

21.10 Fermaten - Herning UDSOLGT

22.10 Det musiske hus - Frederikshavn - FÅ BILLETTER


27.10 Gimle - Roskilde

28.10 Bygningen - Vejle

29.10 Posten - Odense - FÅ BILLETTER


03.11 Train - Aarhus - FÅ BILLETTER 

04.11 Godset - Kolding

05.11 Kedelhuset - Silkeborg 


10.11 St. Vega - Kbh

11.11 Gjethuset - Frederiksværk

12.11 Stars - Vordingborg


16.11 Skråen - Aalborg - FÅ BILLETTER

17.11 Skråen - Aalborg - UDSOLGT

18.11 Ny Teater - Horsens


19.11 Tobakken - Esbjerg

24.11 Generator - Ringkøbing - UDSOLGT

25.11 Svendborg Kulturhus - Svendborg


26.11 Værket - Randers

 

ANNONCE