Nyhed

Freddie Mercury får opkaldt asteroide efter sig

Queen-forsanger Freddie Mercury ville have fyldt 70 år den 5. september. Nu navngiver guitarist Brian May en asteroide efter ham.

På et af bandets største hits “Don’t Stop Me Now” synger Freddie Mercury: “I’m a shooting star leaping through the sky” – og det er nu mere sandt end før. Ganske vist får vi aldrig mere Queen-sangeren at se i levende live, men med lidt god vilje kan man vel sige, at han er derude et sted i det uendelige univers, mens han “flyder rundt i ekstase.”

I så fald svæver en asteroide rundt, der for nylig er blevet navngivet Freddie Mercury, skriver Rolling Stone. I går, den 5. september, ville Freddie Mercury være blevet 70 år, og i den anledning hyldede Queen-guitarist og astrofysiker Brian May sangeren ved at opkalde en asteroide efter ham den 4. september. Selv har Brian May opkaldt en asteroide efter sig.

“Jeg er glad for at kunne meddele, at den Internationale Astronomiske Unions Center for Mindre Planeter har navngivet asteroide 17.473 efter Freddie til ære for hans 70 års fødselsdag. I fremtiden vil dette objekt være kendt som 17.473 Asteroide Freddiemercury,” sagde Brian May under fejringen af den afdøde Queen-sangers fødselsdag i Montreux, Schweiz.


“Den [asteroiden] er som en kulslagge i rummet, som mange af disse asteroider egentlig er. Man har brug for et virkelig godt teleskop for at se den. Den er bare en lysprik, men det er en meget speciel lysprik,” forklarede Brian May om asteroiden, der blev opdaget samme år, som Freddie Mercury døde. Det var den belgiske astronom Henri Debehogne, der opdagede asteroiden i 1991.

Du kan se Queen-guitarist Brian May fortælle mere om asteroiden Freddiemercury i videoklippet over artiklen.

Asteroiden Freddiemercury måler cirka 3,5 kilometer i diameter, ligger placeret i asteroidebæltet mellem Mars og Jupiter og kredser om solen med en hastighed på 20 kilometer per sekund. Det gør den i en elliptisk bane, hvis korteste afstand til Jorden er 350 millioner kilometer. Derfor vil Asteroide Freddiemercury aldrig kunne ramme Jorden, skriver The Guardian.


Freddie Mercury døde den 24. november 1991 af AIDS. I går udgav GAFFA en mindeartikel om rocklegenden, der i går ville være blevet 70 år. Den kan du læse her, mens du lytter til Queens megahit “Don’t Stop Me Now”:

ANNONCE