Nyhed

Sangskriverforeningen DJBFA uddeler hæderspriser til musikalske personligheder

Fire markante personligheder inden for dansk musikliv fik onsdag aften overrakt årets komponist-hæderspriser med dertilhørende statuette samt pengepræmie.

Onsdag aften blev komponistforeningen DJBFA's hæderspriser uddelt i forbindelse med et festligt arrangement i Musikhuset Vega i København. Hæderspriserne tilfaldt henholdsvis Benny Andersen, Nanna Øland Fabricius (bedre kendt som Oh Land) samt Martin Seeberg. Derudover modtog fotograf Gorm Valentin en ærespris for sin billeddækning af det danske musikliv. Med priserne fulgte statuetter samt en pengepræmie på 25.000 kroner til hver af de fire i alt fire prismodtagere. Det er 35. gang, at komponisternes hæderspriser uddeles.

Gårsdagens komponist-hæderspriser blev uddelt af formand Susi Hyldgaard fra foreningen DJBFA / Komponister og Sangskrivere, som årligt hylder personligheder, der har markeret sig ekstraordinært inden for dansk musik. DJBFA / Komponister og Sangskrivere er med sine 1700 medlemmer bestående af professionelle komponister og sangskrivere landets største forening inden for rytmisk musik lige fra pop over rock, jazz, folk til filmmusik og nyere elektronisk musik såvel som lydkunst.

Det er som sagt 35. gang, at komponisternes hædersprisuddeling løber af stablen. Sidste år tilfaldt hæderspriserne Lukas Graham, Martin Brygmann samt Erling Olsen, der er en af folkemusikkens markante ildsjæle.


ANNONCE